3 Ağustos 2014 Pazar

VİŞNE REÇELLİ TARİFİ

VİŞNE REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
1,5 Kilo Vişne
5,5 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım limon Suyu...
1 Çay Kaşığı Tere yağ
1,5 Su Bardağı Su

Hazırlanışı

Vişneleri güzelce yıkadıktan sonra bir kat vişne bir kat şeker olmak üzere tencereye koyuyoruz Ben çekirdeklerini ayıklamadım lakin çok zaman alıyor ve çekirdekleriyle pişirmek sorun değil bence

Tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Her ne kadar suyunu verme SEDE harmanlanması açısından iyi oluyor Ertesi sabah tencereyi ocağı alıyoruz suyumuzu ilave ediyoruz.
Reçelimiz kaynamaya başlayınca tereyağını ilave ediyoruz ki çok fazla köpürme olmasın Reçelimizi kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz Limon suyumuzu ilave ediyoruz.10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Sıcakken kavanozlara koyup kavanozu ters çeviriyoruz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabiliriz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar