VİŞNE REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
1,5 Kilo Vişne
5,5 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım limon Suyu...
1 Çay Kaşığı Tere yağ
1,5 Su Bardağı Su
Hazırlanışı
Vişneleri güzelce yıkadıktan sonra bir kat vişne bir kat şeker olmak üzere tencereye koyuyoruz Ben çekirdeklerini ayıklamadım lakin çok zaman alıyor ve çekirdekleriyle pişirmek sorun değil bence
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Her ne kadar suyunu verme SEDE harmanlanması açısından iyi oluyor Ertesi sabah tencereyi ocağı alıyoruz suyumuzu ilave ediyoruz.
Reçelimiz kaynamaya başlayınca tereyağını ilave ediyoruz ki çok fazla köpürme olmasın Reçelimizi kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz Limon suyumuzu ilave ediyoruz.10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Sıcakken kavanozlara koyup kavanozu ters çeviriyoruz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabiliriz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
1,5 Kilo Vişne
5,5 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım limon Suyu...
1 Çay Kaşığı Tere yağ
1,5 Su Bardağı Su
Hazırlanışı
Vişneleri güzelce yıkadıktan sonra bir kat vişne bir kat şeker olmak üzere tencereye koyuyoruz Ben çekirdeklerini ayıklamadım lakin çok zaman alıyor ve çekirdekleriyle pişirmek sorun değil bence
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Her ne kadar suyunu verme SEDE harmanlanması açısından iyi oluyor Ertesi sabah tencereyi ocağı alıyoruz suyumuzu ilave ediyoruz.
Reçelimiz kaynamaya başlayınca tereyağını ilave ediyoruz ki çok fazla köpürme olmasın Reçelimizi kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz Limon suyumuzu ilave ediyoruz.10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Sıcakken kavanozlara koyup kavanozu ters çeviriyoruz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabiliriz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder