PATATES PURESİ YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU KÖFTE TARİFİ
Patates Püresi İçin
5 Adet Patates
Yarım Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı...
1 Çay Kaşığı Tuz
Köfte İçin
500 Gr. Kıyma
1 Adet Yumurta
Yarım Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz
Beşamel Sos İçin
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Un
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Köftemiz için soğanı ve ekmek içini RONDODAN ayrı ayrı geçiriyoruz Sırasıyla kıyma ekmek içi soğan yumurta ve tuzumuzu bir kaba koyuyoruz ardından ayrı bir kapta karbonat ve limon suyunu karıştırıp ekliyoruz karışımımızı iyice yoğuruyoruz en son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ekleyerek köftemize şekil veriyoruz ve 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kabuklarını soyup orta büyüklükte soyduğumuz patatesleri sıcak suda haşlayarak çatalla eziyoruz sonra sırasıyla içine yağ tuz ve sütümüzü koyarak iyice karıştırıyoruz Dibini yağladığımız bor camın dibine püremizi yayıyoruz.
Püremizin üzerine kızgın yağda kızar tığımız köfteleri diziyoruz Beşamel sosumuz için yağımızı ve unumuzu kavuruyoruz hafif pembeleşince sütümüzü ekleyerek hızlıca kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca tuzumuzu ekliyoruz iki dakika sonra altını kapatıyoruz.
HAZLADIĞIMIZ beşamel sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen YEMEYİMİZİN üzerine kaşar rendesi yayarak iki dakika daha fırında bekletip sıcak olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Patates Püresi İçin
5 Adet Patates
Yarım Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı...
1 Çay Kaşığı Tuz
Köfte İçin
500 Gr. Kıyma
1 Adet Yumurta
Yarım Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz
Beşamel Sos İçin
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Un
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Köftemiz için soğanı ve ekmek içini RONDODAN ayrı ayrı geçiriyoruz Sırasıyla kıyma ekmek içi soğan yumurta ve tuzumuzu bir kaba koyuyoruz ardından ayrı bir kapta karbonat ve limon suyunu karıştırıp ekliyoruz karışımımızı iyice yoğuruyoruz en son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ekleyerek köftemize şekil veriyoruz ve 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kabuklarını soyup orta büyüklükte soyduğumuz patatesleri sıcak suda haşlayarak çatalla eziyoruz sonra sırasıyla içine yağ tuz ve sütümüzü koyarak iyice karıştırıyoruz Dibini yağladığımız bor camın dibine püremizi yayıyoruz.
Püremizin üzerine kızgın yağda kızar tığımız köfteleri diziyoruz Beşamel sosumuz için yağımızı ve unumuzu kavuruyoruz hafif pembeleşince sütümüzü ekleyerek hızlıca kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca tuzumuzu ekliyoruz iki dakika sonra altını kapatıyoruz.
HAZLADIĞIMIZ beşamel sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen YEMEYİMİZİN üzerine kaşar rendesi yayarak iki dakika daha fırında bekletip sıcak olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder