ÇİKOLATA SOSLU MUZLU MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler
4 Adet Muz
2 Kahve Fincanı TÜRK kahvesi)un
Çeyrek kalıp terem margarin...
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
Sos İçin
1 Paket Çikolata Sos
2,5 Su Bardağı Süt
Hazırlanışı
Muhallebimiz için yağımızı eritiyoruz üzerine unumuzu ekleyerek hızlıca KARIŞTIRIYORUZ (topaklanmaması için),hafif pembeleşince sütümüzü ekliyoruz iyice CIRPIYORUZ kaynamaya başlayınca şekerimizi ekliyoruz 5 dakika sonra vanilyamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz Pişen muhallebimizi ocaktan alıp 3 adet muzumuzu içine dilimliyoruz ve RONDO don geçiriyoruz.
Çikolata sosumuz için tencereye sütümüzü koyup toz karışımımızı ekliyoruz sürekli karıştırarak kaynatıyoruz iki dakika sonra ocaktan alıyoruz Kuplarımızın dibine yarım kepçe sosumuzdan döküp üzerine muzlu muhallebimizi döküyoruz hafif sıcaklığı gidince kalan muzumuzu dilimleyip üzerine koyuyoruz çikolata sos ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
4 Adet Muz
2 Kahve Fincanı TÜRK kahvesi)un
Çeyrek kalıp terem margarin...
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
Sos İçin
1 Paket Çikolata Sos
2,5 Su Bardağı Süt
Hazırlanışı
Muhallebimiz için yağımızı eritiyoruz üzerine unumuzu ekleyerek hızlıca KARIŞTIRIYORUZ (topaklanmaması için),hafif pembeleşince sütümüzü ekliyoruz iyice CIRPIYORUZ kaynamaya başlayınca şekerimizi ekliyoruz 5 dakika sonra vanilyamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz Pişen muhallebimizi ocaktan alıp 3 adet muzumuzu içine dilimliyoruz ve RONDO don geçiriyoruz.
Çikolata sosumuz için tencereye sütümüzü koyup toz karışımımızı ekliyoruz sürekli karıştırarak kaynatıyoruz iki dakika sonra ocaktan alıyoruz Kuplarımızın dibine yarım kepçe sosumuzdan döküp üzerine muzlu muhallebimizi döküyoruz hafif sıcaklığı gidince kalan muzumuzu dilimleyip üzerine koyuyoruz çikolata sos ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder