3 Ağustos 2014 Pazar

ARAP USULÜ BAMYA TARİFİ

ARAP USULÜ BAMYA TARİFİ
MALZEMELER
1 Kilo Bamya
1 Büyük Soğan
4 Adet Domates...
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Diş Sarımsak Rendesi
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı KUZBERE
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
Sıcak Su

Hazırlanışı

Bamyalarımızı yıkayıp kuruması için tepsiye yayıyoruz kuruyan bamyalarımızın baş kısımlarını kesiyoruz.(Eğer bamyamızı buzluğa koymak istersek bu aşamada koyabiliriz daha sonra yapmak istediğimizde 1 gece öncesinde buzluktan çıkararak peçete ile kurulamamız yeterli).

Bamyaların salyalanması önlemek amacıyla yarım çay bardağı sıvıyağ ile tavada hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Sıra geldi yemeğimizi hazırlamaya Tenceremize küp doğradığımız soğanları koyup kalan yağ ile bir iki çeviriyoruz ardından kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesi ve salçaları ekliyoruz.2 dakika çevirdikten sonra bamyalarımızı da yemeğimize katıyoruz Bamyaların üzerine geçecek kadar sıcak su ve tuzumuzu ekliyoruz Yemeğimizin pişmesine yakın ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile sarımsak ve 1küz bereyi kızdırıp yemeğimize ekliyoruz en son altını kapattıktan sonra limon suyumuzu ekliyoruz. servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar