3 Ağustos 2014 Pazar

PASTANE USULÜ ÇİKOLATA SOSLU UN KURABİYESİ

PASTANE USULÜ ÇİKOLATA SOSLU UN KURABİYESİ
Malzemeler
250 Gr Oda Sıcaklığında (Margarin)
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ(Türk Kahvesi)
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri...
2 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
Elimize Yapışmayacak Kıvamda Un(hemen hemen 4 su bardağı kadar)

Üzeri İçin
2 Paket 80 Gr. Sütlü Çikolata
1 Paket 80 Gr. Bitter Çikolata
Hazırlanışı
Un hariç bütün MALZEMELERİ karıştırıyoruz unumuzu azar azar ilave edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz, şekil vermeye başlamadan çikolatalarımızı benmari usulü ERİTİP hafif soğumaya bırakıyoruz Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekil verip diziyoruz
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerimizin pembeleşmesine izin vermeden yaklaşık olarak 20 dakika pişiriyoruz Fırından çıkarıp soğuyunca benmari usulü erittiğimiz çikolatayı sıkma torbasına koyup ucunu çok az delerek kurabiyelerimizin üzerine şeritler halinde sıkıyoruz SIKTIĞIMIZ çikolatalar sertleşince servis edebiliriz AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar