3 Ağustos 2014 Pazar

MİLFOY MANTISI

MİLFOY MANTISI
Malzemeler
Küçük Boy Kırmızı Lahana
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık...
Yarım Bağ Roka
9-10 Dal Dereotu
1 Kalıp Süzme Peynir
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Çeyrek Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Sumak

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri orta büyüklükte doğrayıp 1karıştıyorüz en son zeytinyağı tuz limon suyu ve sumağımızı ekliyoruz.
sonra çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden kesip kapatıyoruz içlerine kıymalı harcı harcımız dan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mantılarımızı dizip önceden 180 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz Sosumuz için sıvıyağda salçamızı hafif çevirdikten sonra suyumuzu ekleyerek bir iki kaynatarak altını kapatıyoruz.

En son mantılarımızın üzerine dökmek için margarinimizi eritip içine nane ve biberimizi koyuyoruz Hafif kızdırdıktan sonra mantımızın üzerine döküp salça sos ile servis ediyoruz İsteğe göre yoğurt da ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar