MİLFOY MANTISI
Malzemeler
Küçük Boy Kırmızı Lahana
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık...
Yarım Bağ Roka
9-10 Dal Dereotu
1 Kalıp Süzme Peynir
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Çeyrek Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Sumak
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri orta büyüklükte doğrayıp 1karıştıyorüz en son zeytinyağı tuz limon suyu ve sumağımızı ekliyoruz.
sonra çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden kesip kapatıyoruz içlerine kıymalı harcı harcımız dan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mantılarımızı dizip önceden 180 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz Sosumuz için sıvıyağda salçamızı hafif çevirdikten sonra suyumuzu ekleyerek bir iki kaynatarak altını kapatıyoruz.
En son mantılarımızın üzerine dökmek için margarinimizi eritip içine nane ve biberimizi koyuyoruz Hafif kızdırdıktan sonra mantımızın üzerine döküp salça sos ile servis ediyoruz İsteğe göre yoğurt da ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
Küçük Boy Kırmızı Lahana
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık...
Yarım Bağ Roka
9-10 Dal Dereotu
1 Kalıp Süzme Peynir
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Çeyrek Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Sumak
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri orta büyüklükte doğrayıp 1karıştıyorüz en son zeytinyağı tuz limon suyu ve sumağımızı ekliyoruz.
sonra çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden kesip kapatıyoruz içlerine kıymalı harcı harcımız dan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mantılarımızı dizip önceden 180 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz Sosumuz için sıvıyağda salçamızı hafif çevirdikten sonra suyumuzu ekleyerek bir iki kaynatarak altını kapatıyoruz.
En son mantılarımızın üzerine dökmek için margarinimizi eritip içine nane ve biberimizi koyuyoruz Hafif kızdırdıktan sonra mantımızın üzerine döküp salça sos ile servis ediyoruz İsteğe göre yoğurt da ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder