ARAP USULÜ BABAGANNUŞ TARİFİ
Malzemeler
5 Adet Patlıcan
4 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
◦1 Çorba Kaşığı Tahin...
1 Diş Sarımsak Rendesi
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber
Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı ocakta çevirerek her yerini közlüyoruz(Fırında közlemek lezzetli olmuyor biraz temizliğine katlanacaksınız:).Sıcaklığ ı hafif gidince kabuklarını soyarak küçük küçük doğruyoruz sonra sırasıyla limon suyu,sarımsak rendesi yoğurt tahin ve tuzumuzu koyarak karıştırıp Servis tabağına koyuyoruz üzerine sıvıyağında kavurduğumuz kıymamızı onun üzerine de kabuklarını soyup küp doğradığımız domates ve biberlerimizi koyup servis ediyoruz
Afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
Malzemeler
5 Adet Patlıcan
4 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
◦1 Çorba Kaşığı Tahin...
1 Diş Sarımsak Rendesi
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber
Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı ocakta çevirerek her yerini közlüyoruz(Fırında közlemek lezzetli olmuyor biraz temizliğine katlanacaksınız:).Sıcaklığ
Afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder