3 Ağustos 2014 Pazar

ARAP USULÜ BABAGANNUŞ TARİFİ

ARAP USULÜ BABAGANNUŞ TARİFİ
Malzemeler
5 Adet Patlıcan
4 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
◦1 Çorba Kaşığı Tahin...
1 Diş Sarımsak Rendesi
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber

Hazırlanışı

Patlıcanlarımızı ocakta çevirerek her yerini közlüyoruz(Fırında közlemek lezzetli olmuyor biraz temizliğine katlanacaksınız:).Sıcaklığı hafif gidince kabuklarını soyarak küçük küçük doğruyoruz sonra sırasıyla limon suyu,sarımsak rendesi yoğurt tahin ve tuzumuzu koyarak karıştırıp Servis tabağına koyuyoruz üzerine sıvıyağında kavurduğumuz kıymamızı onun üzerine de kabuklarını soyup küp doğradığımız domates ve biberlerimizi koyup servis ediyoruz

Afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar