15 Ağustos 2014 Cuma

NANELİ DOMATESLİ FIRIN MAKARNA TARİFİ

NANELİ DOMATESLİ FIRIN MAKARNA TARİFİ
Malzemeler
Yarım Paket Boru Makarna
Sıcak Su
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
Sos İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
3 Adet Domates
2 Dal Nane
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kalıp Süzme Peynir
1 Çay Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi

Hazırlanışı

Makarnamızı sıcak ve tuzlu suda haşlıyoruz,(çok fazla haşlamamaya özen gösterelim) sosumuz için ayrı bir tavaya yağımızı koyup unumuzu bir iki dakika çeviriyoruz ardından kabukları soluyup küp doğranmış domateslerimizi ve sütümüzü ekliyoruz, sürekli karıştırarak bir iki taşım sosumuzu kaynatıyoruz Nanemizi ve tuzumuzu ekleyerek altını kapatıyoruz
Haşlanan makarnamızı süzüp içine sosumuzu ve ezdiğiniz süzme peynirimizi ekleyerek karıştırıyoruz, orta büyüklükte bor camın dibini margarinle yağladıktan sonra karışımımızı döküp önceden 200 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca üzerine kaşar rendesi serpip sıcak olarak servis ediyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar