TAVUK KIYMALI KABAK MUSAKA TARİFİ
malzemeler
1 kg kabak
300 gr tavuk kıyma
2 büyükçe domates...
5 yemek kaşığı yağ
2 orta boy soğan
1 demet dereotu
2-3 sap taze nane
Tuz- karabiber
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
•Soğanları incecik doğrayıp yağla birlikte ateşe koyun
•Arada karıştırarak kıymayı katın
•Kıyma suyunu çekerken, doğranmış domates, tuz ve kırmızı biber salça koyup biraz daha pişirin
•Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkadıktan sonra yarım parmak inceliğinde yuvarlak dilimler halinde doğrayın
•Kabakları kızartın tepsiye yayın
•Üzerine de kıymalı içten yayın üzerine domates koyduktan sonra istiyorsak üzerine beşamel sos hazırlayıp üzerine döke biliriz
170 derece 30 dakika fırınlandıktan sonra süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
malzemeler
1 kg kabak
300 gr tavuk kıyma
2 büyükçe domates...
5 yemek kaşığı yağ
2 orta boy soğan
1 demet dereotu
2-3 sap taze nane
Tuz- karabiber
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
•Soğanları incecik doğrayıp yağla birlikte ateşe koyun
•Arada karıştırarak kıymayı katın
•Kıyma suyunu çekerken, doğranmış domates, tuz ve kırmızı biber salça koyup biraz daha pişirin
•Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkadıktan sonra yarım parmak inceliğinde yuvarlak dilimler halinde doğrayın
•Kabakları kızartın tepsiye yayın
•Üzerine de kıymalı içten yayın üzerine domates koyduktan sonra istiyorsak üzerine beşamel sos hazırlayıp üzerine döke biliriz
170 derece 30 dakika fırınlandıktan sonra süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder