ARAP USULÜ KABAK DOLMA TARİFİ
Malzemeler
12 Adet Küçük Boy Kabak
1 Adet Soğan
250 Gr Koyun Kıyması...
1 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Adet Limon Suyu
Sos Malzemeleri
4 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Adet Domates
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Sıcak Su
Hazırlanışı
Kabaklarımızın her iki ucunu oymak için kesiyoruz tüm olarak kabak oyacağıyla içlerini oyuyoruz Normalde tariflerde kabakları ortadan bölüp oyarlar ARAP usulü kabak dolmamızın en önemli özelliği küçük kabaklarımızı tüm olarak kesmeden oymaktır İç harcımız için kıyma küçük küçük doğradığımız soğanlar pirinç salça sıvıyağ ve baharatlarımızı karıştırıyoruz.
Kabaklarımızın içlerini uç kısımlarında hafif boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz Tenceremize sıvıyağı koyup halka doğradığımız sarımsakları hafif çevirip salçamızı ve kabuklarını soyup küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.Sosumuz birbirine bütünleşince tenceremizin yarısına gelecek kadar sıcak su ve tuzumuzu ilave ediyoruz Kaynayınca içine kabaklarımızı koyuyoruz Yemeğimizde kabaklarımız bol sosun içinde pişiyor Kısık ateşte kabaklarımız yumuşacık olana kadar pişirmeye devam ediyoruz Altını kapatınca limonumuzu sıkıp 1 saat kadar dolmamızı dinlenmeye bırakıyoruz Sonra suyuyla birlikte afiyetle yiyebiliriz.(Sunum resimlerimde yemeğin sosundan AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Malzemeler
12 Adet Küçük Boy Kabak
1 Adet Soğan
250 Gr Koyun Kıyması...
1 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Adet Limon Suyu
Sos Malzemeleri
4 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Adet Domates
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Sıcak Su
Hazırlanışı
Kabaklarımızın her iki ucunu oymak için kesiyoruz tüm olarak kabak oyacağıyla içlerini oyuyoruz Normalde tariflerde kabakları ortadan bölüp oyarlar ARAP usulü kabak dolmamızın en önemli özelliği küçük kabaklarımızı tüm olarak kesmeden oymaktır İç harcımız için kıyma küçük küçük doğradığımız soğanlar pirinç salça sıvıyağ ve baharatlarımızı karıştırıyoruz.
Kabaklarımızın içlerini uç kısımlarında hafif boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz Tenceremize sıvıyağı koyup halka doğradığımız sarımsakları hafif çevirip salçamızı ve kabuklarını soyup küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.Sosumuz birbirine bütünleşince tenceremizin yarısına gelecek kadar sıcak su ve tuzumuzu ilave ediyoruz Kaynayınca içine kabaklarımızı koyuyoruz Yemeğimizde kabaklarımız bol sosun içinde pişiyor Kısık ateşte kabaklarımız yumuşacık olana kadar pişirmeye devam ediyoruz Altını kapatınca limonumuzu sıkıp 1 saat kadar dolmamızı dinlenmeye bırakıyoruz Sonra suyuyla birlikte afiyetle yiyebiliriz.(Sunum resimlerimde yemeğin sosundan AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder