3 Ağustos 2014 Pazar

ARAP USULÜ KABAK DOLMA TARİFİ

ARAP USULÜ KABAK DOLMA TARİFİ
Malzemeler
12 Adet Küçük Boy Kabak
1 Adet Soğan
250 Gr Koyun Kıyması...
1 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Adet Limon Suyu

Sos Malzemeleri
4 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Adet Domates
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Sıcak Su

Hazırlanışı

Kabaklarımızın her iki ucunu oymak için kesiyoruz tüm olarak kabak oyacağıyla içlerini oyuyoruz Normalde tariflerde kabakları ortadan bölüp oyarlar ARAP usulü kabak dolmamızın en önemli özelliği küçük kabaklarımızı tüm olarak kesmeden oymaktır İç harcımız için kıyma küçük küçük doğradığımız soğanlar pirinç salça sıvıyağ ve baharatlarımızı karıştırıyoruz.

Kabaklarımızın içlerini uç kısımlarında hafif boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz Tenceremize sıvıyağı koyup halka doğradığımız sarımsakları hafif çevirip salçamızı ve kabuklarını soyup küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.Sosumuz birbirine bütünleşince tenceremizin yarısına gelecek kadar sıcak su ve tuzumuzu ilave ediyoruz Kaynayınca içine kabaklarımızı koyuyoruz Yemeğimizde kabaklarımız bol sosun içinde pişiyor Kısık ateşte kabaklarımız yumuşacık olana kadar pişirmeye devam ediyoruz Altını kapatınca limonumuzu sıkıp 1 saat kadar dolmamızı dinlenmeye bırakıyoruz Sonra suyuyla birlikte afiyetle yiyebiliriz.(Sunum resimlerimde yemeğin sosundan AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar