HAMSİ BUĞLAMA
Malzemeler
1 Kilo Hamsi
1 Adet Patates
2 Adet Domates...
2 Adet Soğan
Çeyrek Demet Maydanoz
1 Adet Limon
7-8 Dal Nane
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Kabuklarını soyup halka doğradığımız soğanların yarısını yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz üzerine hamsilerimizi onun üzerine kabuklarını soyup halka doğradığımız domatesleri onun üzerine soğanların kalan kısmını en üstün de halka doğradığımız patatesleri yerleştiriyoruz Maydanozları ince ince kıyıyoruz patateslerin üzerine serpiştiriyoruz Tuz limon suyu sıvıyağ ve nane MİZİ ekleyerek tepsimizin üzerine ALEMUYUN folyo sararak önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
1 Kilo Hamsi
1 Adet Patates
2 Adet Domates...
2 Adet Soğan
Çeyrek Demet Maydanoz
1 Adet Limon
7-8 Dal Nane
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Kabuklarını soyup halka doğradığımız soğanların yarısını yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz üzerine hamsilerimizi onun üzerine kabuklarını soyup halka doğradığımız domatesleri onun üzerine soğanların kalan kısmını en üstün de halka doğradığımız patatesleri yerleştiriyoruz Maydanozları ince ince kıyıyoruz patateslerin üzerine serpiştiriyoruz Tuz limon suyu sıvıyağ ve nane MİZİ ekleyerek tepsimizin üzerine ALEMUYUN folyo sararak önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder