
Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye...
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Hazırlanışı
Pirincimizi 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Tenceremize sıvıyağımızı koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyerek 3 dakika daha kavuruyoruz ardından bezelye lirimizi ekleyerek karıştırıyoruz Sıcak suyumuzu ,tavuk 1bulyonmuzu ve tuzumuzu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriyoruz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder