3 Ağustos 2014 Pazar

ŞEFTALİ REÇELLİ TARİFİ

ŞEFTALİ REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
4 Kilo Şeftali(3 kavanoz çıktı siz isterseniz kiloyu daha az tutabilirsiniz.)
9 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu

Hazırlanışı

Şeftalilerimizin kabuklarını soyarak orta büyüklükte doğruyoruz Tenceremize bir sıra şeftali bir sıra şeker olmak üzere güzelce koyuyoruz.1 gece buzdolabında bekliyoruz.

Ertesi gün 1tencerimizi ocağa koyarak kaynayınca yağımızı ilave ediyoruz Burada amaç reçelimizin köpürmesini önlemek nitekim çok etkili oluyor:).1 saat kadar reçelimizi kaynattıktan sonra limon suyumuzu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatıyoruz.( reçelimizin kıvamı çok önemli ,ne çok sıvı nede çok katı olacak)
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar