ŞEFTALİ REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
4 Kilo Şeftali(3 kavanoz çıktı siz isterseniz kiloyu daha az tutabilirsiniz.)
9 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu
Hazırlanışı
Şeftalilerimizin kabuklarını soyarak orta büyüklükte doğruyoruz Tenceremize bir sıra şeftali bir sıra şeker olmak üzere güzelce koyuyoruz.1 gece buzdolabında bekliyoruz.
Ertesi gün 1tencerimizi ocağa koyarak kaynayınca yağımızı ilave ediyoruz Burada amaç reçelimizin köpürmesini önlemek nitekim çok etkili oluyor:).1 saat kadar reçelimizi kaynattıktan sonra limon suyumuzu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatıyoruz.( reçelimizin kıvamı çok önemli ,ne çok sıvı nede çok katı olacak)
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
4 Kilo Şeftali(3 kavanoz çıktı siz isterseniz kiloyu daha az tutabilirsiniz.)
9 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu
Hazırlanışı
Şeftalilerimizin kabuklarını soyarak orta büyüklükte doğruyoruz Tenceremize bir sıra şeftali bir sıra şeker olmak üzere güzelce koyuyoruz.1 gece buzdolabında bekliyoruz.
Ertesi gün 1tencerimizi ocağa koyarak kaynayınca yağımızı ilave ediyoruz Burada amaç reçelimizin köpürmesini önlemek nitekim çok etkili oluyor:).1 saat kadar reçelimizi kaynattıktan sonra limon suyumuzu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatıyoruz.( reçelimizin kıvamı çok önemli ,ne çok sıvı nede çok katı olacak)
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder