PORTAKAL REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
4 Adet Büyük Sulu Portakal
1 Kilo Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu
Hazırlanışı
Portakallarımızı güzelce yıkıyoruz ardından portakal kabuklarımızı ince orta büyüklükte şeritler halinde doğruyoruz Portakalın içlerini ise küçük küçük doğrayıp tencereye bir sıra iç bir sıra şeker olmak üzere yerleştiriyoruz.1 gece ağzı kapalı olarak bekletmek üzere buzdolabına koyuyoruz.
Evet belki biraz zahmetli dedikleri kısım kabukları için olabilir nedeni ise portakal kabuklarının acılığını almak için yapılan işlemler Doğradığımız kabukları üzerini geçek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika pişiriyoruz ardından süzüp soğuk sudan geçiyoruz ve tekrar tencereye alıp aynı işlemi uyguluyoruz Kaynatma işlemini bir defa yapanlarda var ama garanti olsun diye ben iki defa yapıyorum:)
Süzdüğümüz kabukları soğuk suda 20 dakika bekletiyoruz ardından tekrar süzüyoruz bu işleminde 3-4 defa yapıyoruz En son tekrar soğuk suya koyup 1 gece bekletiyoruz Ertesi sabah portakal içlerimizin sulandı göreceğiz tenceremizi ocağa alıp üzerine süzdüğümüz kabukları ekliyoruz kaynayınca köpürmesini fotoğraf-1önlemek amacıyla tere yağımızı koyup karıştırıyoruz Kaynayan reçelimizin altını kısıp 30 dakika kadar arada karıştırarak pişiriyoruz.
En son limon suyumuzu sıkıp 4 dakika daha kaynatıp reçelimizin altını kapatıyoruz Soğuması için 2 saat kadar beklettikten sonra kavanozlara koyuyoruz ve hava almasını önlemek için ters çeviriyoruz yarım saat sonra buzdolabına koyabiliriz.Ölçülerimizden 2 kavanoz reçel çıkıyor
www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
Malzemeler
4 Adet Büyük Sulu Portakal
1 Kilo Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu
Hazırlanışı
Portakallarımızı güzelce yıkıyoruz ardından portakal kabuklarımızı ince orta büyüklükte şeritler halinde doğruyoruz Portakalın içlerini ise küçük küçük doğrayıp tencereye bir sıra iç bir sıra şeker olmak üzere yerleştiriyoruz.1 gece ağzı kapalı olarak bekletmek üzere buzdolabına koyuyoruz.
Evet belki biraz zahmetli dedikleri kısım kabukları için olabilir nedeni ise portakal kabuklarının acılığını almak için yapılan işlemler Doğradığımız kabukları üzerini geçek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika pişiriyoruz ardından süzüp soğuk sudan geçiyoruz ve tekrar tencereye alıp aynı işlemi uyguluyoruz Kaynatma işlemini bir defa yapanlarda var ama garanti olsun diye ben iki defa yapıyorum:)
Süzdüğümüz kabukları soğuk suda 20 dakika bekletiyoruz ardından tekrar süzüyoruz bu işleminde 3-4 defa yapıyoruz En son tekrar soğuk suya koyup 1 gece bekletiyoruz Ertesi sabah portakal içlerimizin sulandı göreceğiz tenceremizi ocağa alıp üzerine süzdüğümüz kabukları ekliyoruz kaynayınca köpürmesini fotoğraf-1önlemek amacıyla tere yağımızı koyup karıştırıyoruz Kaynayan reçelimizin altını kısıp 30 dakika kadar arada karıştırarak pişiriyoruz.
En son limon suyumuzu sıkıp 4 dakika daha kaynatıp reçelimizin altını kapatıyoruz Soğuması için 2 saat kadar beklettikten sonra kavanozlara koyuyoruz ve hava almasını önlemek için ters çeviriyoruz yarım saat sonra buzdolabına koyabiliriz.Ölçülerimizden
www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder