DONUT TARİFİ
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Paket Kuru Maya
8 Çorba Kaşığı Toz Şeker...
Yarım Çay Kaşığı Tuz
2 Adet Çırpılmış Yumurta
1 Paket Vanilya
50 Gr.margarin(oda sıcaklığında)
Un(Elimize hafif yapışacak kıvamda)
Sosu İçin
1 Paket Sıvı Krema
2 Paket 80 Gr. Sütlü Çikolata
2 Paket 80 Gr. Bitter Çikolata
Süslemek İçin
Hindistan Cevizi
Renkli Pasta Süsleri
Fındık
Hazırlanışı
Ilık sütü mayayı şekeri tuzu ,yumurtayı ve 3 su bardağı unu ekleyerek derin bir kapta yoğuruyoruz Ardından küp kesilmiş tereyağını vanilyayı ve elimize hafif yapışacak kıvam olana kadar unumuzu ekleyerek güzel yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Yoğurulan hamurumuzun üstünü örterek 1 saat ılık bir yerde dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu un ile oklava yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde açıyoruz Orta büyüklükte bir bardak ile yuvarlaklar çıkararak ortalarını ise küçük bir kola kapağı yardımıyla deliyoruz Çok kızgın olmayan yağda 1donutlarımızı arkalı önlü rengini çok değiştirmeden kızartıyoruz.
Kızaran 1donutlarımızı havlu kağıt serili tepsilere çıkartıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz Biz bu arada sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz Krema mazı ocakta kaynatmadan ısıtıyoruz içine çikolatalarımızı kırıp karıştırarak eritiyoruz. Soğuyan DONUTLARIMIZ çikolata sosuna batırıp süzdürdükten sonra pasta süslerimize batırarak süslüyoruz Üzerindeki sos soğuyunca servis edebiliriz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Paket Kuru Maya
8 Çorba Kaşığı Toz Şeker...
Yarım Çay Kaşığı Tuz
2 Adet Çırpılmış Yumurta
1 Paket Vanilya
50 Gr.margarin(oda sıcaklığında)
Un(Elimize hafif yapışacak kıvamda)
Sosu İçin
1 Paket Sıvı Krema
2 Paket 80 Gr. Sütlü Çikolata
2 Paket 80 Gr. Bitter Çikolata
Süslemek İçin
Hindistan Cevizi
Renkli Pasta Süsleri
Fındık
Hazırlanışı
Ilık sütü mayayı şekeri tuzu ,yumurtayı ve 3 su bardağı unu ekleyerek derin bir kapta yoğuruyoruz Ardından küp kesilmiş tereyağını vanilyayı ve elimize hafif yapışacak kıvam olana kadar unumuzu ekleyerek güzel yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Yoğurulan hamurumuzun üstünü örterek 1 saat ılık bir yerde dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu un ile oklava yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde açıyoruz Orta büyüklükte bir bardak ile yuvarlaklar çıkararak ortalarını ise küçük bir kola kapağı yardımıyla deliyoruz Çok kızgın olmayan yağda 1donutlarımızı arkalı önlü rengini çok değiştirmeden kızartıyoruz.
Kızaran 1donutlarımızı havlu kağıt serili tepsilere çıkartıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz Biz bu arada sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz Krema mazı ocakta kaynatmadan ısıtıyoruz içine çikolatalarımızı kırıp karıştırarak eritiyoruz. Soğuyan DONUTLARIMIZ çikolata sosuna batırıp süzdürdükten sonra pasta süslerimize batırarak süslüyoruz Üzerindeki sos soğuyunca servis edebiliriz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder