18 Ağustos 2014 Pazartesi

PATLICAN YATAĞINDA KAŞARLI KÖFTE TARİFİ

PATLICAN YATAĞINDA KAŞARLI KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
500 Gr. Kıyma
4 Adet Bostan Patlıcanı
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi...
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Adet Soğan
Çeyrek Demet İnce Kıyılmış Maydanoz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Çeyrek Kalıp Kaşar

Sos Malzemeleri
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Sıcak Su
Yarım Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Kıymamızın üzerine RONDODAN geçirdiğimiz bayat ekmek içini yumurtayı tuzu karabiberi yine RONDODAN geçirdiğimiz soğan ,maydanoz en son ayrı bir kapta karıştırdığımız limon suyu ve karbonatı ekliyoruz Bütün malzemelerimizi yoğuruyoruz Şekil verdikten sonra üzerini STIREÇLEYİP dolapta en az 4 saat bekletiyoruz.
Patlıcanları 1 saat kadar ılık ve tuzlu suda bekliyoruz Ardından kurulayıp çok kalın olmayacak şekilde halkalar keserek kızgın yağda kızartıyoruz yağının süzülmesi için rulo peçete üzerinde yarım saat bekletiyoruz Uygun büyüklükte bor camın dibini hafif yağlayıp kızarttığımız patlıcanları, üzerlerine köftelerimizi diziyoruz Sosumuz için bütün malzemeleri karıştırıp bor camın dibine döküyoruz Önceden 200 derece ısıttığımız fırında köftelerimizin üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen köftelerin üzerine kaşar koyup 2 dakika daha fırında tutarak sıcak olarak servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar