3 Ağustos 2014 Pazar

ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ

ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ
Malzemeler
Bir Kilo Yaprak
1 Adet Soğan
250 Gram Kıyma...
1 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Çeyrek Demet Maydanoz
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Nane
2 Çay Kaşığı Tuz

Üzeri İçin
2 Su Bardağı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Toz Kırmızı Biber
Nane

Pişme Aşamasında
Sıcak Su
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz Üzerine kıymamızı pirincimizi doğranmış maydanozu, sıvıyağımızı, salçamızı, kimyon, yenibahar nane ve tuzumuzu ekledikten sonra bütün malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz Ardından sıcak suda 3 dakika haşladığımız taze yapraklarımızı süzüp sarma işlemine başlıyoruz Sarma işlemi bittikten sonra, tenceremizin dibine yaprakların sap KISIMLARI ve bir iki yaprak koyarak üzerine sardığımız sarmaları diziyoruz Yemeğimizi ocağa koymadan tuzunu ve yağını ilave ediyoruz Yapraklarımızın üzerine orta büyüklükte bir tabak koyuyoruz kenar kısmından yaprakların üzerine hafif geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Yemeğimiz piştikten sonra 1 saat kadar dinlendirip servis aşamasında üzerine yoğurt ve eritilmiş tere yağında kızdırdığımız toz kırmızı biberi gezdirip nane ile süslüyoruz.
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar