FIRINDA KIYMALI BEŞEMAL SOSLU FIRIN MAKARNA
Malzemeler
1 Adet Soğan
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
1 Paket Kalın Boru Makarna
1 Çorba Kaşığı Tuz(Haşlama Suyuna)
Çeyrek Kalıp Beyaz Peynir
Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Beşamel Sos İçin
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Un
4 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz haşlarken 1 çorba kaşığı sıvı yağımızda ilave ediyoruz haşlanan makarnamızı süzüyoruz Tavamıza kalan sıvıyağını koyup küp doğradığımız soğanları ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlıyoruz pişmeye yakın isteğe göre karabiber ve tuzunu (1 çay kaşığı )ekleyerek altını kapatıyoruz Beşamel sos için tenceremize margarinimizi koyup unumuzu kavuruyoruz hafif rengi değişince sütümüzü ilave edip hızlı hızlı karıştırıyoruz Tuzumuzu ilave edip kaynayınca altını kapatıyoruz.
Beşamelimizin içine süzdüğümüz makarnayı ve küçük küçük doğradığımız beyaz peyniri ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz Bor camımızın dibini sıvıyağ ile güzelce yağlayıp makarnamızın yarısını döküyoruz arasına kıymalı harcımızı döküp kalan makarnamızı üzerine ekliyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında makarnamız kızarana kadar pişiriyoruz en son kaşarlarımızı ilave edip hafif kızarttıktan sonra çıkartıyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
1 Adet Soğan
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
1 Paket Kalın Boru Makarna
1 Çorba Kaşığı Tuz(Haşlama Suyuna)
Çeyrek Kalıp Beyaz Peynir
Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Beşamel Sos İçin
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Un
4 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz haşlarken 1 çorba kaşığı sıvı yağımızda ilave ediyoruz haşlanan makarnamızı süzüyoruz Tavamıza kalan sıvıyağını koyup küp doğradığımız soğanları ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlıyoruz pişmeye yakın isteğe göre karabiber ve tuzunu (1 çay kaşığı )ekleyerek altını kapatıyoruz Beşamel sos için tenceremize margarinimizi koyup unumuzu kavuruyoruz hafif rengi değişince sütümüzü ilave edip hızlı hızlı karıştırıyoruz Tuzumuzu ilave edip kaynayınca altını kapatıyoruz.
Beşamelimizin içine süzdüğümüz makarnayı ve küçük küçük doğradığımız beyaz peyniri ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz Bor camımızın dibini sıvıyağ ile güzelce yağlayıp makarnamızın yarısını döküyoruz arasına kıymalı harcımızı döküp kalan makarnamızı üzerine ekliyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında makarnamız kızarana kadar pişiriyoruz en son kaşarlarımızı ilave edip hafif kızarttıktan sonra çıkartıyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder