MİLFOY KAPAMALI PİLAV TARİFİ
Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye...
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Hazırlanışı
Pirincimizi 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Tenceremize sıvıyağımızı koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyerek 3 dakika daha kavuruyoruz ardından bezelye lirimizi ekleyerek karıştırıyoruz Sıcak suyumuzu ,tavuk 1bulyonumuzu ve tuzumuzu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriyoruz.
Orta büyüklükte çorba kasesine milföyümüzü koyup içine soğuyan pilavımızı koyuyoruz Bohça şeklinde kapatarak yağladığımız tepsime hepsini diziyoruz Her bir milföyümüzün üzerine yumurta sarısını sürüp önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye...
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Hazırlanışı
Pirincimizi 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Tenceremize sıvıyağımızı koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyerek 3 dakika daha kavuruyoruz ardından bezelye lirimizi ekleyerek karıştırıyoruz Sıcak suyumuzu ,tavuk 1bulyonumuzu ve tuzumuzu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriyoruz.
Orta büyüklükte çorba kasesine milföyümüzü koyup içine soğuyan pilavımızı koyuyoruz Bohça şeklinde kapatarak yağladığımız tepsime hepsini diziyoruz Her bir milföyümüzün üzerine yumurta sarısını sürüp önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder