21 Ağustos 2014 Perşembe

MİLFOY KAPAMALI PİLAV TARİFİ

MİLFOY KAPAMALI PİLAV TARİFİ
Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye...
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

Hazırlanışı

Pirincimizi 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Tenceremize sıvıyağımızı koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyerek 3 dakika daha kavuruyoruz ardından bezelye lirimizi ekleyerek karıştırıyoruz Sıcak suyumuzu ,tavuk 1bulyonumuzu ve tuzumuzu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriyoruz.
Orta büyüklükte çorba kasesine milföyümüzü koyup içine soğuyan pilavımızı koyuyoruz Bohça şeklinde kapatarak yağladığımız tepsime hepsini diziyoruz Her bir milföyümüzün üzerine yumurta sarısını sürüp önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar