3 Ağustos 2014 Pazar

ETLİ BİBER DOLMA TARİFİ

ETLİ BİBER DOLMA TARİFİ
Malzemeler
10 Adet Dolmalık Biber
250 Gr. Kıyma
1 Adet Büyük Soğan...
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Nane
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Sıcak Su

Sosu İçin
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Nane

Hazırlanışı

Biberlerimizi yıkayıp temizliyoruz Harcımız için bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz(soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.)Tenceremize sosumuz için sıvıyağımızı koyup SALÇAMIZI ve naneyi ekliyoruz bir iki taşım kaynattıktan sonra harcımızla doldurduğumuz biberlerimizi diziyoruz(biberlerimizin ağzını domatesle kapatabiliriz).Biberlerimizin üzerine bir çimdik tuz serpiyoruz ve biberlerimizin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekliyoruz Biberlerimizi kısık ateşte pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar