ÇİLLEK REÇELİ TARİFİ
Malzemeler
2 Kilo Reçellik Çilek
7,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu
Hazırlanışı
Çileklerimizi temizleyip yıkadıktan sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere koyuyoruz.Buzdolabında bir gece bekletiyoruz Ertesi günü reçelimizi ocağa koyarak kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca reçelimizin çok köpürmemesi için yağımızı ekliyoruz Kısık ateşte 30 dakika kadar arada karıştırarak kaynatıyoruz Limon suyumuzu ekleyerek 5 dakika sonra altını kapatıyoruz Reçelimizin hafif sıcaklığı gidince kavanozlara koyup ters çevirip serin bir yerde 1 saat kadar bekletiyoruz Daha sonra buzdolabına kaldırabiliriz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
2 Kilo Reçellik Çilek
7,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu
Hazırlanışı
Çileklerimizi temizleyip yıkadıktan sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere koyuyoruz.Buzdolabında bir gece bekletiyoruz Ertesi günü reçelimizi ocağa koyarak kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca reçelimizin çok köpürmemesi için yağımızı ekliyoruz Kısık ateşte 30 dakika kadar arada karıştırarak kaynatıyoruz Limon suyumuzu ekleyerek 5 dakika sonra altını kapatıyoruz Reçelimizin hafif sıcaklığı gidince kavanozlara koyup ters çevirip serin bir yerde 1 saat kadar bekletiyoruz Daha sonra buzdolabına kaldırabiliriz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder