3 Ağustos 2014 Pazar

ÇİLLEK REÇELİ TARİFİ

ÇİLLEK REÇELİ TARİFİ
Malzemeler
2 Kilo Reçellik Çilek
7,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu

Hazırlanışı

Çileklerimizi temizleyip yıkadıktan sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere koyuyoruz.Buzdolabında bir gece bekletiyoruz Ertesi günü reçelimizi ocağa koyarak kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca reçelimizin çok köpürmemesi için yağımızı ekliyoruz Kısık ateşte 30 dakika kadar arada karıştırarak kaynatıyoruz Limon suyumuzu ekleyerek 5 dakika sonra altını kapatıyoruz Reçelimizin hafif sıcaklığı gidince kavanozlara koyup ters çevirip serin bir yerde 1 saat kadar bekletiyoruz Daha sonra buzdolabına kaldırabiliriz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar