29 Haziran 2014 Pazar

ZERDE TARİFİ

ZERDE TARİFİ
Gerekli Malzemeler:
•4 bardak su.
•yarım bardak pirinç
•1,5 bardak şeker....
•safran
•50 gram kuşüzümü
•1 buçuk çorba kaşığı nişasta

Zerde Tarifi
Zerde
•Ufak bir kabın içinde pirinçlerinizi haşlayın.
•Başka bir kaba suyunuzu kaynatın.
•Su kaynayınca şeker nişasta, haşlanmış pirinç ve bir tutum safran ilave edin.
•Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirerek kaplara boşaltın.
•Hazırlanmış olan Zerde, üzeri kuş üzümü ile süslenerek servis edilebilir. Afiyet olsun. www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

HAVUÇLU ETLİ PİLAV

HAVUÇLU ETLİ PİLAV

Malzemeler
250gr kuşbaşı et, 2bardak pirinç, 2bardak et suyu, 1bardak su, 2kaşık margarin, tuz
Tarif
Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde 2kaşık margarini kızdırın, etleri kavurun. Etler yumuşayınca hazırladığınız et suyunu tencereye aktarın, fazladan 1bardak daha su ilave havucu rendeleyin edin ve kaynasın. Pirinci yıkayıp süzün, ardından tencereye aktarın. Tuzunu ayarlayın suyunu çekene kadar da kısık ateşte pişirin.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KAVUN KEBABI TARİFİ

KAVUN KEBABI TARİFİ
MAZEMELER
1 ADET KAVUN
500 GR KUŞBAŞI ET
2 ADET HAVUÇ...
1 SU BARDAĞI BEZELYE
2 ADET PATATES
1 TUTAM MAYDANOZ
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
3 ADET KARIŞIK BİBER
2 ADET DOMATES
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER KEKİK

YAPILIŞI
TENCEREYE YAĞ ETLİ KOYUP KAVURUYORUZ 1 SU BARDAĞI SUYU İLAVE EDİYORUZ 20 DAKİKA KAYNADIKTAN SONRAİÇİNE HAVUÇ İLAVE
KAVURUYORUZ İÇİNE BİBER BAHARATLARI VERDİKTEN SONRA PATATESLERİ İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ SIRASINA GORE BEZELYE VE BİBER DOMATES
VERDİKTEN SONRA İYİCE PİŞİRİYORUZ MAYDANOZU KATTIKTAN SONRA YEMEYİN ALTINI KAPATIYORUZ KAVUNUN İÇİNİ TEMİZLEYİP İÇ MAZEMEMİZİ
KOYUYORUZ İÇİNİ DOLDURDUTAN SONRA 180 DERECE 30 DAKİKA FIRINLADIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

PUDRA ŞEKERLİ HELVALI SİGARA BÖREĞİ

PUDRA ŞEKERLİ HELVALI SİGARA BÖREĞİ

Malzeme

2 yufka, 200 kg kakaolu tahin helvası, 150 gr ceviz, 100 gr pudra şekeri, kızartmak için sıvıyağ ...

Yapılışı

Her yufkayı 8 eşit parçaya keserek toplam 16 üçgen elde edin. Tahin helvasını ince olacak şekilde dilimleyin. Üçgen yufkanın geniş kısmına helva dilimlerini yarıya bölerek 2 dilim helva koyun ve ceviz serpin. Rulo olarak sarın. Uç kısmına parmağınızın ucu ile su değdirip kapatın. Yeteri kadar yağı tavaya koyun. orta ateşte yağı ısıttıktan sonra tatlı börekleri tavaya koyup ateşi kısık ateşten biraz fazla hale getirip kızartın. Kızaran börekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine koyun. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servise sunun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KEMALPAŞALI KAREMELLİ MUHALLEBİ TATLISI

KEMALPAŞALI KAREMELLİ MUHALLEBİ TATLISI
MAZEMELER
Kemalpaşa için;
•3,5 su bardağı şekeri.
•3,5 su bardağı su....

Muhallebi için;
•6 su bardağı süt.
•3 kahve fincanı un.
•1,5 su bardağı şeker.

Hazırlanışı:
Kemalpaşalar için, şekerin 1,5 su bardağı kadarı, tencerede eritilerek KAREMİZE edilir. Kalan şeker ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbetin içine KEMALPAŞALAR atılarak pişirilir. Şerbetini çekip yumuşadığı zaman servis tabağına alınır.

Muhallebi hazırlamak için verilen malzemeler karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilerek ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılır ve ılıyınca üzerine KEMALPAŞALAR dizilir. Kalan boşluklara ise karamel sıkılarak servis yapılır Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

YOĞURT MARİNİLELİ IZGARA TAVUK TARİFİ

YOĞURT MARİNİLELİ IZGARA TAVUK TARİFİ
MAZEMELER
*500 gr tavuk eti
* tuz & tane karabiber
* 1 kase yoğurt...
* 2- kaşık ketçap
* kimyon
* zeytinyağı

Yapılışı ;
- Tavuk göğüslerinizi istediğiniz şekilde PORSİYONLAYIN (şerit, ince, kuşbaşı vs.)
- Yukarıdaki malzemeler ile sosunuzu çırparak hazırlayın.
- Tavukları bu sosta en az 3 saat kadar bekletip dinlendirin.
- Tavuğu ızgara veya tavada pişirin.

Not:
- Ketçap oranı fazla olursa siyah siyah yanıklar daha fazla olacaktır.
- Mangalda yapılırsa üzeri kül ile örtülmüş bir dinlenmiş ateşte yapılmasında fayda var.
- Mangala damlayan yağlar aksi taktirde problem olacaktır.

KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
MAZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç...
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
50 gram kavurma
1 çorba kaşığı salça
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı ;
Mercimekler bol suda yıkanarak suyu süzülür. Tencere içinde tereyağı eritilerek soğanlar yemeklik bir şekilde doğranıp kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine un ve salça ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
Mercimeği de ilave ettikten sonra et suyunu da koyarak kaynatmaya bırakıyoruz.
Biraz kaynadıktan sonra yeteri kadar su ilave ederek üzerine patates ve havuçları rendeliyoruz.
Bu şekilde yarım saat kaynadıktan sonra servis esnasında kavurma koyarak sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

JOLELİ KADAYİF TARİFİ

JOLELİ KADAYİF TARİFİ
MAZEMELER

KADAYİF İÇİN
1 KG KADAYİF...
2OO GR TERE YAĞ
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

JOLESİ İÇİN
1 LT VİŞNE SUYU
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

YAPILIŞI
KADAYİFİ TEL TEL ACIYORUZ ERİTİYİMİZ TERE YAĞLA HARMANLIYORUZ TEPSİYE SERİP BASTIRIP 175 DERECE 20 DAKİKA
FIRINLIYORUZ ŞERBETİ HAZIRLIYORUZ SOĞUTMAYA BIRAKIYORUZ JOLEMİZ İÇİN TENCEREMİZE VİŞNE SUYUNU KOYUP
KAYNATIYORUZ İÇİNE ŞEKERİ İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYI SUYLA ACIYORUZ KAYNAYAN VİŞNE SUYUNA
İLAVE EDİYORUZ KOYU KIVADA JOLEMİZİ HAZIRLIYORUZ FIRINDAN ALDIĞIMIZ KADAYİFİN USTUNE ŞERBETİ İLAVE EDİYORUZ
ŞERBETİ ÇEKTİKTEN ONRA JOLEMİZİ USTUNE DOKUP VİŞNEYLE SUSLEYİP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

24 Haziran 2014 Salı

KURBAN ETİ KAVURMASI

KURBAN ETİ KAVURMASI
kurban eti kavurması nasıl yapılır
et nasıl kavrulur? kurban eti dana et kavurmasının malzemeleri hazırlanışı ve yapılışı:
•Tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra kurban dana etlerini ilave edin. dana etine kendi yağı... dışında kesinlikle yağ ilave etmeyin.
•Etlerin arasına bir adet bütün soğan koyun. Yüksek ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra bir bardak su ilave edin. Kısık ateşte bir saat pişirin.
•Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak pilavla servis yapın. Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

EKŞİLİ ET KAVURMA TARİFİ

EKŞİLİ ET KAVURMA TARİFİ
Malzemeler:
•400 gr kırmızı et
•1 Limon
•Sıvı Yağ
•Kekik...
•Tuz

Yapılışı :

Öncelikle bir tavada yağımızı kızdırdıktan sonra küçük küçük 1kavurmalık doğranmış etimizi tavaya ekliyoruz. Tavada etimiz önce suyunu salıp sonra çekmeye başlayacak. Suyunu çektiği zaman tuzunu ilave ediyoruz ve iyice kızarması için biraz daha kavuruyoruz. Tabağa aldığımız etimizin üzerine limonumuzu sıkıp, kekik serperek servis yapabilirsiniz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BULGURLU TAVUK ŞİŞ TARİFİ

BULGURLU TAVUK ŞİŞ TARİFİ
MAZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası...
Yeteri kadar tuz
Yeterince et suyu veya normal sıcak su

Kebabı için malzeme
300 gram kuzu eti
2 adet biber
2 adet domates
Yeteri kadar yoğurt
Yeteri kadar sıvı yağ, tuz ve karabiber

Bulgur pilavlı şiş kebap

Yapılışı

Tencerenin içine tereyağını alın ve eritin
Üzerine salçayı ekleyin ve 3 dakika kavurun
Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz bulguru tencereye ilave edin ve kavurun
Tuzu ve et suyunu ekleyerek orta ateşte pilavlı demlemeye bırakın
Bu sırada kebapları hazırlayın
Kuzu etleri kuşbaşı doğrayın ve bir kabın içine alıp üzerine tuz ve karabiberi serpin ve elinizle iyice harmanlayın
Domatesleri ve yeşilbiberleri doğrayın ve şişlere bir kuzu eti, bir domates, bir biber şeklinde sırayla dizin
Bütün malzemeleri şişlere geçirdikten sonra şişleri bir tabağa alın ve üzerinde sıvıyağ gezdirip yüksek ateşteki ızgara veya tavada kebaplarınızı iyice pişirin
Demlenmiş olan pilavı servis tabağına alın ve üzerine pişirdiğiniz şiş kebapları şişleri ile birlikte sıralayın
Servis tabağının iki ucuna birer kâse yoğurt koyarak servis edin
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar