Mantarlı Domatesli Frittata
Gerekli Malzemeler
2 küçük boy patates
1 orta boy kuru soğan
200 gram ıspanak
8 cherry domates
Yarım demet maydanoz
8 kültür mantarı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Kuru soğanları piyazlık, patatesleri küp küp doğrayın. Mantarların üzerini nemli bir bezle sildikten sonra ince şeritler halinde dilimleyin. Maydanozları ince ince kıyın ve ıspanakları elleriniz yardımıyla küçük parçalara ayırın Eğer fırına da girebilen bir tavanız varsa kek kalıbı kullanmayabilirsiniz ancak elinizde her ikisi de yoksa, omletinizi klasik usulle ateşte her iki tarafını iyice pişirerek de yapabilirsiniz.
Tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra kuru soğanları ve patatesleri yüksek ateşte soteleyin, hafif renk değiştirmeye başladıklarında üzerine mantarları ekleyin. Eğer elinizde kurutulmuş domates varsa uzun ince şeritler halinde keserek bu aşamada omletinizi zenginleştirmek için kullanabilirsiniz. Mantarlarla birlikte 1-2 dakika daha soteleme işlemine devam ettikten sonra cherry domatesleri bütün olarak atın, ıspanakları ekleyerek karıştırın.
Ayrı bir kâsede yumurtaları çırpın, içine tuzu ve taze çekilmiş karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Yumurta karışımını, sotelediğiniz sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kabarana kadar pişirin. Büyük bir servis tabağına alarak dilimleyin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder