Sabuniye Helvası
Osmanlı mutfağı dendiğinde akla ilk gelen helvalardan olan Sabuniye helvası, hem lezzeti hem de pratikliğiyle sizin mutfağınızın da favorilerinden olmaya aday.
150 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı su
1 su bardağı çekilmiş badem içi
Yapılışı:
15 dakika kadar sıcak suda bekletilen bademler robottan geçirilerek toz haline getirilir. Tereyağı bir tencerede eritildikten sonra üzerine şeker ilave edilir ve tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Nişasta ve su bir kap içerisinde iyice çırpılarak koyu kıvamlı bir macun haline getirilir ve elde edilen bu macun, şekerli şerbetin içerisine eklenir. Helva iyice koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir. Daha sonra ocaktan alınıp servis tabaklarına paylaştırılır ve üzeri toz bademle süslenir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder