Deniz Ürünleri Salatası
6 cherry domates
150 gram dondurulmuş yengeç
100 gram karides
1 marul
1 soğan
1 limon
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Kaynar suyun içine attığınız karidesleri 10 dakika kadar haşlayıp süzün ve içine 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edin.
Dondurulmuş yengeçleri 1 çorba kaşığı zeytinyağında 20 dakika bekletin. İçine tuz ilave edin.
Soğanı halka halka doğrayın, marulları bol suda yıkayıp bıçak kullanmadan ellerinizle parçalara ayırın ve geniş bir servis kasesine alın. Cherry domatesleri ikiye kesin ve servis kasesine ekleyin.
Yengeçleri ve karidesleri de ekledikten sonra üzerinde limon ve zeytinyağı gezdirin. Salatanız servis edilmeye hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder