Fırınlanmış Peynir Helvası
Biz peynir helvasını höşmerim olarak biliriz ama bizim vereceğimiz tarifin yapılışı höşmerimden biraz daha farklı. Yapılışı da yöreden yöreye değişen peynir helvası, diğer helvalarla kıyaslandığında biraz daha emek istiyor; dövülüyor, karıştırılıyor, fırınlanıyor… Bu tarif ise onun biraz daha pratiği ama kesinlikle lezzetinden hiçbir şey kaybetmemişi.
Gerekli Malzemeler:
150 gram tereyağı
75 gram irmik
250 gram un
400 gram toz şeker
300 gram tuzsuz peynir
1 yumurta sarısı
500 gram kaymak
Yapılışı:
Peynir, tereyağı ve yumurta sarısı derince bir tencereye alınarak kısık ateşte, arada karıştırarak pişirilir. Peynirler eridiğinde önce toz şeker, daha sonra sırasıyla un ve irmik ilave edilerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
Helva koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir ve ocaktan alınır. Kare bir fırın kabına dökülen helvanın üzeri bir spatula yardımıyla düzeltilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında rengi değişene dek fırınlanır.
Fırından çıkarılan helva dilimlenerek soğumaya bırakılır ve daha sonra üzerine kaymak konarak servis edilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder