Soslu Biftek
Eğer 1-2 saat ekstra vaktiniz varsa, etlerinizi maden suyunda bekletebilirsiniz, böylelikle çok daha yumuşak olacakları garanti.
500 gram biftek
2 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı acı sos
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bifteklerin her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin, tavayı kızdırın ve tereyağı ile mühürleme işlemini yapın. Diğer malzemeleri hazırlarken etleri dinlenmeye bırakın.
Domatesi, sarımsağı, salçayı, acı sosu ve diğer baharatları mutfak robotunda çekin. Elde ettiğiniz acı sosu tereyağında şöyle bir çevirin. Üzerine mühürlenen biftekleri ekleyin ve ağzı kapalı bir biçimde 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Hazırlıklarla beraber bifteğin tamamlanması yaklaşık 40 dakikanızı alacak.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder