Orman Meyveleri Soslu Bonfile
Malzemeler
100 gram haşlanmış patates
20 gram tereyağı
50 ml krema
1 adet baby patlıcan
1 adet baby kabak
1 adet baby havuç
1 dilim haşlanmış mısır(koçan)
20 gram blackberry
20 gram raspberry
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle haşlanan patates soyulup süzgeçten geçirilir. Krema ve tereyağı ile tavada püre haline getirilir. Baharat çeşnileriyle karıştırılan patates hazırlandıktan sonra sebzeler kesilerek baharat ve zeytinyağı ile bulanır. Karıştırılan sebzeler iz alana dek ızgara izli tavada pişirilir. Bonfile de başka bir tavada baharatlanıp kızartılır. Her ikisi de kenara alınır. Bu esnada meyveler havanda püre haline getirilir. Bonfilenin kızartıldığı tavaya bir miktar su ile orman meyvesi püresi eklenir. Püreli bonfile kısık ateşte pişirilir. Pürelerle sebzeler tabağa dizilir. Et dilimlenip tabağa konulur ve son olarak sos üzerine gezdirilerek yemek servise hazır hale getirilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder