Biber Konservesi
biber konservesi
6 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
5-6 adet taze defne yaprağı
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp biberlerinizi kızartın. Ardından biberlerinizi soğumaya bırakın ve tohumlarından temizleyin. Daha sonra tuz ve sirkeyi bir kasede birleştirip karıştırın. Karışımınızı biberlerinize döküp iyice harmanlayın. Biber, sarımsak, defne yaprağı ve karabiberlerinizi kavanozlara paylaştırın. Kavanozların üzerine kalan zeytinyağından ekleyin ve 2 hafta kadar dinlendirin. 2 hafta sonra servis yapın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder