20 Haziran 2022 Pazartesi

Patlıcan Konservesi

 Patlıcan Konservesi

Malzemeler

1 kg patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı sirke
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kekik
2 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup uzunlamasına 4 parçaya ayırın. Ardından fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağı ve tuz serpin. Fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu esnada sirke, su ve şekeri orta boy bir tencerede birleştirip kaynatın. Konserve kavanozlarınıza karabiber ve pulbiberi paylaştırın.
Fırından çıkardığınız patlıcanlarınızı kalın kalın doğrayıp kavanozlara yerleştirin ve üzerine kekik ile sarımsakları ilave edin. Şekerli karışımınızı da kavanozlara paylaştırdıktan sonra kapaklarını iyice kapatıp 2-3 ay kadar dinlendirin. Dinlenen konservenizi servis yapın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar