Pırasalı ve Yufkalı Frittata
6 yumurta
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber
Maydanoz
4-5 adet pırasa
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
5 yaprak baklava yufkası
Bir tavada 2 kaşık zeytinyağı ve tereyağı birlikte ısıtılır, pırasalar orta ateşte yumuşayıncaya dek 10 dakika kadar pişirilir. Süt, 1 kaşık zeytinyağı ve 1 yumurta bir kasede iyice karışana kadar çırpılır. Baklava yufkalarından bir tanesi tavanın üzerine bütün olarak açılır, dışarı taşan kenarlar tavanın içine doğru kıvrılır. Hazırlanan sütlü yumurtalı karışım bir fırça yardımıyla yufkaya yayılır. Aynı işlem ikinci kat yufkaya da uygulanır. Geri kalan yufkalar ikiye bölünerek tavanın ortasına gelişigüzel yerleştirilir ve sütlü karışımla ıslatılır. Yufkaların serildiği tava ocağa alınarak orta ateşte pişirilir.
Geniş bir kasenin içine peynirler, 5 yumurta, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz ve pırasalar eklenerek iyice çırpılır. Tabanı kızarmaya başlamış olan yufkaların üzerine hazırlanan karışımdan dökülür ve 2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra fırına konarak 10 dakika daha pişirilir. Genişçe bir servis tabağına alınarak dilimlenir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder