20 Haziran 2022 Pazartesi

portakal soslu et

 Portakal Soslu Et

Malzemeler

750 gram kemiksiz kuzu eti

1 adet büyük portakal

Yarım limon

Yarım bardak ayçiçek yağı

2 adet domates

1 kaşık nişasta

Tuz

Karabiber

1 adet iri soğan

Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu eti kuşbaşı doğranır. Suyunu çekinceye kadar yağda kavrulur. Üzerine dörde bölünmüş soğan ve rendelenmiş domates eklenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra ağır ateşte 45 dakika boyunca pişirilir.

Sosu hazırlamak için öncelikle nişasta soğuk suda eritilir. Üzerine portakal suyu eklenir. Limon sıkılıp etin üzerine dökülür. Bir taşım kaynatıldıktan sonra söndürülüp sıcak şekilde servis edilir afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar