Portakal Soslu Et
Malzemeler
750 gram kemiksiz kuzu eti
1 adet büyük portakal
Yarım limon
Yarım bardak ayçiçek yağı
2 adet domates
1 kaşık nişasta
Tuz
Karabiber
1 adet iri soğan
Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu eti kuşbaşı doğranır. Suyunu çekinceye kadar yağda kavrulur. Üzerine dörde bölünmüş soğan ve rendelenmiş domates eklenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra ağır ateşte 45 dakika boyunca pişirilir.
Sosu hazırlamak için öncelikle nişasta soğuk suda eritilir. Üzerine portakal suyu eklenir. Limon sıkılıp etin üzerine dökülür. Bir taşım kaynatıldıktan sonra söndürülüp sıcak şekilde servis edilir afiyet olsun
Www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder