Jambonlu Frittata
Gerekli Malzemeler
1 adet patates
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1 adet Arnavut biberi
5 dilim jambon
1 diş sarımsak
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
200 gr rendelenmiş kaşar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabukları soyulan patatesler küp küp doğranır. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. Küçük küçük doğranan biberler ve sarımsaklar ısıtılan zeytinyağında yüksek ateşte sotelenir.
Ayrı bir kâsede çırpılan yumurtalara tuz ve karabiber eklendikten sonra tavadaki sebzelerin üzerine dökülür. Üzerine jambonlar ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Tava uygun bir kapakla kapatılarak iyice pişirilir
Servis edilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder