Sebzeli Frittata
3 taze soğan
6 yumurta
1 kabak
500 gram ıspanak
3 biber (frittatanızı renklendirmek için biberlerinizi farklı renklerde kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Frenk soğanı
Tuz, karabiber
Taze soğanlar, sarımsaklar ve ıspanak ince ince, kabak ve biberler küp küp doğranır. Bir tavanın içerisine zeytinyağı konur ve doğradığımız sebzeler orta ateşte yumuşayıncaya kadar sotelenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra sebzeler kelepçeli bir kek kalıbına alınır.
Bir kâsede iyice çırpılan yumurtalar, kek kalıbındaki sebzelerin üzerine dökülür ve 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzeri frenk soğanı ile süslenir servis edilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder