Köz Patlıcanlı Bruschetta
Bruschetta (Brusketta diye okuyoruz) yapımı oldukça basit ama tadıyla efsane bir İtalyan başlangıç yemeği. Aslında mezesi ama bizim ona meze demeye içimiz el vermedi çünkü birkaç malzemeyle birleştirildiğinde pekala ana yemeklerle bile yarışacak kadar özel bir yemek kendisi. Bir Sevgililer Günü sofrasına da gerçekten çok yakışacağını düşündük.
Gerekli Malzemeler:
10 dilim tam tahıllı ekmek
2 orta boy patlıcan
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Çeyrek demet fesleğen
Tuz, tane karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra üzerine bir çatalla delikler açın. Közleme işlemini ocakta ya da fırında yapabilirsiniz. Fırın kullanacaksanız öncesinde 200 dereceye getirin. Fırının ızgarasının üzerine patlıcanları dizin, her bir yüzünü 15 dakika olacak şekilde közleyin. Eğer ocakta közleyecekseniz harlı ateş kullanın. Sapından tutarak direkt ateşte közleyebileceğiniz gibi, metal ve yanmayacak bir tutacaktan da yardım alabilirsiniz.
Közlenen patlıcanlar ılıdıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Renklerinin kararmaması için limon suyu ile ovun.
Domatesleri küp küp, kırmızı soğanı ve fesleğen yapraklarını ince ince kesin. Bir kâsenin içerisinde harmanlayıp üzerine tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ilave edin.
İki sarımsağı rendeleyin ve közlenmiş patlıcanlarla birlikte domatesli soğanlı karışıma ekleyin. Kalan sarımsağı ikiye kesin ve kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Tam tahıllı kızarmış ekmeklerin üzerine, hazırladığımı karışımı bol kepçe ekleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder