20 Haziran 2022 Pazartesi

portakal soslu hindi bonfile

 Portakal Soslu Hindi Bonfile

Malzemeler

4 parça hindi bonfile

3 yemek kaşığı mısır unu

3 adet ile elde edilen doğal portakal suyu

4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

2 portakal

Yapılışı: Düz bir tabakta bonfileler mısır unu ile önlü arkalı bulanır. Önceden kızdırılmış yapışmaz tavada bonfileler 3-4 dakika boyunca pişirilir. Ardından pişen bonfileler bir tabakta bekletilir. Ardından aynı tavaya bal ile portakal suyu eklenip kısık ateşte kaynatılır. Artan mısır unu 2 yemek kaşığı suyla karıştırılıp sosa eklenir. Tuz, karabiber ilavesi ile tat katılır. Bonfileler sosa eklenir. Dilimlenmiş portakallar sosa ilave edildikten sonra 3 dakika boyunca pişirilir. Son raddede hazır olan bonfileler haşlanmış sebzelerle beraber servis tabağında sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar