Dondurmalı İrmik Helvası
Önce herkesin bayıldığı klasik bir tarifle başlayalım. Dondurmayla servis edilişine çocuklar da bayılacak.
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
Fıstık
Vanilyalı dondurma
Yapılışı
Küçük bir tencereye süt, su ve şeker konarak şeker eriyene kadar ısıtılır. Soğuması için beklemeye alınırken, başka bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine 1,5 su bardağı irmik eklenerek, irmiğin rengi değişinceye dek tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırılarak kavrulur. Üzerine soğuyan şerbet eklenir ve kısık ateşte karıştırmaya devam edilir.
Bu aşamada helva şerbeti iyice çekecektir. Kıvamlı bir hale geldiğinde ocaktan alınır ve kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Üzeri fıstıkla süslenir ve bir top vanilyalı dondurmayla birlikte servis edilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder