Portakal Sulu Tavuk Etli Haşlama
Malzemeler
Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış 1 kg brokoli
2 adet portakal ile elde edilen doğal portakal suyu
15 gr rendelenmiş portakal kabuğu
Az tuzlu 50 ml soya sosu
62,5 gr tavuk suyu toz bulyon
137 gr portakal marmelatı
90 gr mısır nişastası
38 ml ayçiçek yağı
1 kg ince dilimlenmiş tavuk eti
10 gr ince kıyılmış sarımsak
Yapılışı: Portakal suyu, portakal marmelatı, rendelenmiş portakal kabuğu, tavuk suyu, toz bulyon ve soya sosu mısır nişastasıyla beraber bir kaba eklenip nişasta tamamen eriyene dek karıştırılır. Bir tavaya eklenen yağ iyice kızdırılır. Brokoliler kaynar suda çok az miktarda haşlanıp suyu çıkarılır ve süzdürülür. Tavuklar sarımsak ile birlikte sotelenir. Tavada biriken fazla yağ süzüldükten sonra tavuklarr pişene kadar soteleme sürdürülür. Üzerine sos ilave edilir ve sos koyulaşmaya başlayana dek kaynatılır. Ateşten alınıp üzerine brokoliler ilave edilir. Derin bir kasede üzerine portakal kabuğu rendesi eklenerek servis edilir afiyet olsun
Www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder