20 Haziran 2022 Pazartesi

Portakal Soslu Tavuk Eti Haşlama


 Portakal Sulu Tavuk Etli Haşlama

Malzemeler

Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış 1 kg brokoli

2 adet portakal ile elde edilen doğal portakal suyu

15 gr rendelenmiş portakal kabuğu

Az tuzlu 50 ml soya sosu

62,5 gr tavuk suyu toz bulyon

137 gr portakal marmelatı

90 gr mısır nişastası

38 ml ayçiçek yağı

1 kg ince dilimlenmiş tavuk eti

10 gr ince kıyılmış sarımsak

Yapılışı: Portakal suyu, portakal marmelatı, rendelenmiş portakal kabuğu, tavuk suyu, toz bulyon ve soya sosu mısır nişastasıyla beraber bir kaba eklenip nişasta tamamen eriyene dek karıştırılır. Bir tavaya eklenen yağ iyice kızdırılır. Brokoliler kaynar suda çok az miktarda haşlanıp suyu çıkarılır ve süzdürülür. Tavuklar sarımsak ile birlikte sotelenir. Tavada biriken fazla yağ süzüldükten sonra tavuklarr pişene kadar soteleme sürdürülür. Üzerine sos ilave edilir ve sos koyulaşmaya başlayana dek kaynatılır. Ateşten alınıp üzerine brokoliler ilave edilir. Derin bir kasede üzerine portakal kabuğu rendesi eklenerek servis edilir afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar