Kestaneli Kup
Kış günlerinin vazgeçilmezi kestane ile yapacağınız bu kup, oldukça havalı görüntüsüyle şahane bir final yapmanızı sağlayacak.
Gerekli Malzemeler:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
Limon suyu
Sosu için:
2 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Tabanı için:
Hazır pandispanya kek (Tercihe göre kakaolu ya da sade)
Yapılışı:
Tarifi önceden veriyoruz ki, kestaneleri bir gün önceden şerbetin içinde bekletip tam kıvamında bir kestane şekeri elde edebilelim. Tabi bunun için vakit yoksa birkaç saatle de idare edilebilir.
Kestaneleri şerbete yatırmadan önce enlemesine çizin ve 10 dakika boyunca suda haşlayın. Şekerle suyu karıştırarak, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestanelerin üzerine dökün ve yeniden kaynatın. Fokurdamaya başladığında 3-4 damla limon suyunu ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Buzdolabına kaldırıp bir gece bekletin.
Kremayı bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve üzerine sırasıyla labneyi, pudra şekerini ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Pürüzsüzleştiğinde ve kıvam aldığında buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Sıra geldi servis kuplarını hazırlamaya. Bu tatlı göze de hitap ettiği için cam kuplar tercih etmenizi öneririz. Tabana koyacağınız keki evde yapmayı da tercih edebilirsiniz, çok daha güzel olacaktır. Keki kırıntı haline gelene dek ufalayın, bunu tabakaların arasında kullanacağız. En alta kek kırıntılarını yerleştirdikten sonra sırasıyla peynir sosu ve kestane şekeri parçaları konduktan sonra yine bir sıra kek kırıntısı eklenir. Sonra yine peynir sosu ve en üste de kestane şekeri. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder