Kolay Tiramisu
Kelime anlamı “Beni neşe
lendir” olan tiramisu, romantik tatlılar kategorisinde, oldukça lezzetli bir İtalyan tatlısıdır. Aslı mascarpone peyniri ve savoyar bisküvisi ile yapılır ve bilinenin aksine zahmetlidir ancak biz bugün aslını aratmayacak bir kopyasıyla durumu kurtaracağız. Ve işte karşınızda Kolay Tiramisu!
lendir” olan tiramisu, romantik tatlılar kategorisinde, oldukça lezzetli bir İtalyan tatlısıdır. Aslı mascarpone peyniri ve savoyar bisküvisi ile yapılır ve bilinenin aksine zahmetlidir ancak biz bugün aslını aratmayacak bir kopyasıyla durumu kurtaracağız. Ve işte karşınızda Kolay Tiramisu!
Gerekli Malzemeler:
Hazır pandispanya kek
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Kreması için:
200 gram labne
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
İşe tiramisunun kremasını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını bir tencereye alarak, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın.
Kremanız ılırken, siz de kek tabanını ikiye kesin (Bazı hazır pandispanyalar zaten iki parça halinde satılıyor). 1 su bardağı sıcak suyun içinde granül kahveyi ve toz şekeri eritin ve kahveli karışımın yarısıyla kekin tabanını ıslatın.
Ilıyan kremanın içine labne peynirini ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Dilerseniz daha pratik olması için mikser de tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız kremanın yarısını, kahveyle ıslattığınız kek tabanına yayın ve kekin diğer katını da üzerine yerleştirin. Şimdi aynı işlemleri burada da tekrarlamanız gerek, yani önce kahveli karışımla keki ıslatın, daha sonra kremayı yayın. Bir ipucu; kahveyle ıslatmadan önce kekin üzerinde çatalla minik delikler açarsanız, kekin kahveyi daha iyi özümsemesini sağlarsınız.
Son olarak tiramisunun üzerini kakao ile kaplayın. Eğer bulut gibi bir görüntü istiyorsanız kakaoyu eleyerek serpebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra tatlınız yenmeye hazır olacak. Yapımı ise yaklaşık yarım saat kadar sürüyor afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder