15 Temmuz 2014 Salı

MANTAR KAVURMASI TARİFİ

MANTAR KAVURMASI TARİFİ
Malzemeler:
1kg.kültür mantarı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı...
2 adet sivri biber
2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
yeterince tuz
Yapılışı:
Kültür mantarlarının uç kısımları kesip yuvarlak kısmı yani şapkasını soyup yıkayıp dilimledim.

Kabuklarını soyup piyazlık doğradığım soğanları zeytinyağında pembeleştirip incecik doğradığım sivri biberleri ekleyip kavurmaya devam ettim Sivribiberlerde yumuşayınca mantarları ilave edip orta kısık ateşte mantarlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak kavurdum.

İnce ince doğradığım maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırıp altını kapattım Servis tabağına alıp üzerine maydanoz ve pul biber serpiştirdim.
Afiyet olsun,
NOT Özellikle diyet yapan arkadaşlarım yağ oranını azaltıp kavurduğumuzda ve bol çiğneyerek tüketildiğinde hem çok doyurucu HEMDE hazmı diğer sebzelere oranla daha zor olduğu için geç acıktıran bir besin Tavsiye ederim.

ISPANAKLI MÜJVER TARİFİ

ISPANAKLI MÜJVER TARİFİ
MALZEMELER
Yarım Kg ıspanak
Yarım kuru soğan
Birkaç dal maydanoz...
2 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
İsteğinize göre baharat
Kaynar suyun içine doğranmış ıspanakları atın. Kaynar suyun içinde ıspanaklar yarım dakika kadar beklesin ve ardından hemen çıkarın. Çıkarılan ıspanakları iyice süzülmeleri için süz geçe koyun ve bekletin. Bu esnada kuru soğanı ve maydanozu çok ince kıyın geçirin. Derin bir kabın içine 2 yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine unu, CIRPIN geçirdiğiniz sebzeleri, baharatı, tuzu ve iyice süzülmüş ıspanakları ekleyin. Kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışıma yağı ilave edin. Yayvan bir teflon tavanın dibini çok az yağla yağlayın. Hazırladığınız karışımı tavaya boşaltın ve kaşık yardımı ile yaydırın veya parça parça birer kaşık tavaya koyarak . Kısık ateşte önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişirin. Börek görünümüne gelen ıspanak mücveriniz hazırdır. 1 kase yoğurt eşliğinde servis yapılabilir. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

EV YAPIMI CEZERYE TARİFİ

EV YAPIMI CEZERYE TARİFİ
Malzeme
1 kg havuç, yeterince şeker
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı makineden geçirilmiş ceviz veya fındık,...
2 su bardağı
HİNDİSTAN cevizi, yeteri kadar pudra şekeri.

Yapılışı : Havuçlar yıkanıp üzerleri kazındıktan sonra , haşlanarak rendeden geçirilir. Suyu hafifçe avuç arasında sıkılır. Bunun için ölçü ayar; 2 bardak suyu sıkılmış havuç, 1 bardak şeker.

Ölçüyü aldıktan sonra şeker küçük bir tencereye boşaltılır. Üzerine örtecek kadar su konur, karıştırarak ocakta eritilir köpükleri alınır.

Aynı bir yerde bekletilen rendelenmiş havuç şekerin üzerine dökülür. Hafif ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak şeker şurubu çekinceye kadar pişirilir. 4 yemek kaşığı nişastayla bağlayalım koyu kıvama gelene kadar kaynatıp tepsimizin altını Hindistan cevizi döküp cezeryeyi koyuyoruz üzerini süsledikten sonra
servis ediyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ACILI KURABİYE TARİFİ

ACILI KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER
3,5 su bardağı un
1 adet yumurta
250 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin...
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pul biber
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtanın akını ve sarısını ayırırız. Bir yoğurma kabına margarini, yumurta akını, pul biberi, sirkeyi ve tuzu koyarak karıştırırız. Unu ve kabartma tozunu eleyip ekleriz. İyice yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alarak istediğimiz gibi şekillendiririz. Ben belli bir büyük parça alarak onu tezgahta yaydım. Sonra bıçakla bölerek fotoğraftaki gibi şekillendirdim. Önceden yağlanmış fırın tepsisine şekillendirdiğimiz kurabiyeleri biraz aralık bırakarak yerleştiririz. Üzerine yumurtanın sarısını fırça ile süreriz ve bastırmadan çatalla çizikler oluştururuz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiririz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MANTAR KURABİYE TARİFİ

MANTAR KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı mısır nişastası
1,5 su bardağı un
3 yumurta ...
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
2. Yumuşatılmış margarin, yumurta ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
3. Un, nişasta, ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.
4. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıkla dizin.
6. 1 cm çaplı bir kalıbı ilk önce kakaoya batırın daha sonra hamurların ortasına batırıp çıkararak mantar şekli verin.
7. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Mantar kurabiyeniz piştikten sonra ortalarına reçel dökerek servis edebilirsiniz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YUMURTALI PAZILI ISPANAK TARİFİ

YUMURTALI PAZILI ISPANAK TARİFİ
Malzemelerimiz:
2 bağ pazı
200 gr ıspanak
1 büyük soğan...
4 yumurta
2 yemek kaşığı margarin
Tuz karabiber
,2 kesme şekeri
Pazıları ve ıspanakları yıkayıp kalın şekilde doğruyoruz. Ve bir tencereye aktarıp içine su koymadan kısık ateşe kapağını kapatarak ölmesini bekliyoruz. Bu tarz sebzeler pişerken su saldığı için içine su koymuyoruz.
Soğanı soyup küp şeklinde doğruyoruz. sonra bir tavada margarin ve soğanı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Soğanlar piştikten sonra diğer tenceredeki ölmüş pazıları ve ıspanakları süzüp soğana katıyoruz ve biraz daha pişiriyoruz tuzunu karabiberini ve kesme şekerini ilave edip karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla pazının saplarına bastırdığımızda eziliyorsa pişmiş demektir
Sonrasında yemekte kaşık yardımıyla Kaç yumurta kırılacaksa o kadar oyuk açmak gerekiyor. Açtığımız oyuklara yumurtaları kırıyoruz. tepsiye dokuyoruz üstüne yumurtaları kırıp fırınlıyoruz
Yumurtalar pişene kadar fırınlayalım AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SUCUKLU ISPANAK TARİFİ

SUCUKLU ISPANAK TARİFİ
MALZEMELER

İstediğiniz kadar kangal dana sucuk
1 kg ıspanak...

Yarım kahve fincanı pirinç ve ya bulgur
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber, tuz pul biber

YAPILIŞI

Yemeklik doğranmış soğanı tavaya alıp, sıvı yağda sote leyin. İri kıyılmış veya halka kesikmiş sucuklarda soğanla beraber sote leyin Yıkanmış, doğranmış ıspanakları kendi suyunda pirinçleri ve tuzu ilave ederek haşlayın ( Haşlarken çok az pirinç atıldığında ıspanağın kendine veya acılığını alır ıspanak daha lezzetli olur).Fazla suyunu avucunuzun içinde hafifçe sıkarak ıspanağı sucuklu soğana ekleyip, kavurun. Ispanağın arasına kaşık yardımıyla , baharat ve tuzunu ister seniz tepsiye ıspanağı koyun üzerine halka sucuk dizin fırınlayın 160 derece 20 dakika fırınlayın pişirin. Sıcak olarak servis yapın AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

CACIKLI ARAP KÖFTESİ TARİFİ

CACIKLI ARAP KÖFTESİ TARİFİ
MALMEMELER
1 bağ ıspanak(650-750 gr)
4 kaşık zeytinyağı
Süzme yoğurt...
2 diş sarımsak
Tuz
Köfte malzemeleri: • 2 bardak köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
200 gr yağsız kıyma (çiğ köftelik)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
Tuz
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber (isteğe göre azaltılabilir ama azaltmayın :))

Yapılışı:
Bulgur ve irmik 1.5 bardak su ile ıslatılır. Yarım saat ıslandıktan sonra et ve baharatlar eklenir. 1Sakızlana kadar iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır. Yuvarlanırken yapışmaması için avuç içi hafif ıslatılır. Bütün köfteler yuvarlanır. Ispanaklar yıkanır, doğranır. Sıvı yağ yayvan bir tencereye alınır. Biraz ısınınca ıspanaklar eklenir. Harlı ateşte sulandırmadan kavrulur. Suyunu çekince ocaktan alınır. Soğuduktan sonra yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır.
Tencereye 2 litre kadar su koyulur. Ocağa alınır. Su kaynayınca tuz eklenir, köfteler kaynayan tuzlu suya atılır. 4-5 dakika kadar kaynayan köfteler kevgirle alınır. Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır, eritilir. Isınınca pul biber eklenir. Bir iki defa karıştırdıktan sonra, üzerine haşlanan köfteler eklenir.
Yağın ve biberin lezzetini alması için 1-2 dakika beraber kızartılır. Ocaktan alınır. Köfte ve cacık hazır olduğuna göre artık buluşturabiliriz Cacık geniş bir servis kabına alınır. Üzerine kızaran köfteler yayılır. Afiyetle yenir. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MISIR UNLU PIRASALI EKMEK TARİFİ

MISIR UNLU PIRASALI EKMEK TARİFİ
malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 su bardağı mısır unu...
1 su bardağı un
1 paket krema (200 ml yoğurtta kullanabilirsiniz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
pul biber
3 dal pırasa beyaz kısımları
2 demet maydanoz
1 tutam dere otu
1 su bardağı kaşar rendesi
az tere yağ
üzeri için çörek otu koyulabilir

hazırlanışı:
Öncelikle yumurtaları ve kremayı birlikte (bir çırpıcı yardımıyla) çırpalım. Daha sonra içine sıvı yağıda ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Unları, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip harç iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
Pırasaları ve maydanozu ince kıyalım, kaşarı rendeleyelim. Pul biberle birlikte hepsini unlu karışıma dahil ederek harmanlayalım.
Tere yağ la yağladığımız bir kek kalıbına (ben kelepçeli bir kalıp kullandım ama her türlü kalıp ya da fırına dayanıklı bir kap olabilir) kek harcını aktarıp üzerine de çörek otu serpiştirelim.
180 derecelik ön ısıtmasını yaptığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Bu arada pırasalarla ilgili ön pişirme işlemi yapmadığımız yani çiğ olarak kullandığımızdan mümkün olduğunca ince kıymanızı öneririm.
Pırasa ve mısır unu birlikteliği kesinlikle muhteşem denenmesi gereken bir lezzet. Herkese sevgilerimi gönderiyor deneyecek olanlara afiyetler olsun diyorum
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SALYANGOZ MİNİ ÇÖREKLER TARİFİ

SALYANGOZ MİNİ ÇÖREKLER TARİFİ
MALZEMELER:
750 gr un,
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su...
1 çorba kaşığı maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı çörek otu
1 yumurta sarısı
1 paket margarin.

YAPILIŞI:
Mayayı 1 bardak ılık süt ve şekerle eritin 5 dk. köpürmesi için bekleyin ve diğer sütü ve ılık suyu ekleyerek ve unu tuzu ilave ederek yoğurun,1 saat sıcak bir ortamda iyice kabana kadar üzerini örterek bekletin sonra margarinin yarısını hamurun içine koyup yoğurun biraz un ekleye bilirsiniz sonra lahmacun büyüklüğünde hamuru açın ve kalan margarini elinizle bu açtığınız hamura sürün ve ortadan 2 ye kesin rulo şeklinde her 2 parçayı da sarın ve üzerine sıvı yağda karıştırılmış yumurta sarısını sürerek çörek otunu bolca serpin bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra tepside de yarım saat beklettikten sonra fırında güzelce pişirin.

AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

HAŞHAŞLI TATLI

HAŞHAŞLI TATLI
MALZEMELER
3 adet yumurta
su bardağı şeker
su bardağı haşhaş...
su bardağı irmik
su bardağı süt
su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
paket VANİLYA
paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
yarım su bardağı su
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin: 2 paket toz ŞANTİ 2 su bardağı süt
Hazırlanışı Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırıp yağlanmış kare BORCAMA karışımı döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.
Su ve şekeri 2dk kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilık şerbeti ılık kekin üzerine kaşık ile döküp soğumaya bırakın.
Süt ve ŞANTİYİ çırpıp soğuyan kekin üzerine SURUN AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar