26 Temmuz 2014 Cumartesi

ÇÖREK ÖTLU TAVUK DOLMA TARİFİ

ÇÖREK ÖTLU TAVUK DOLMA TARİFİ
Malzemeler:
1 Adet 1.5 Kg. Ağırlığında Tavuk
1 Çay Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı...
1 Adet Tavuk Ciğeri
1 Yemek Kaşığı Doğranmış Soğan
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
1 Çay Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Yenibahar
2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
2 YEMEK KAŞIĞI ÇOREK OTU

Sos Malzemesi:
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Ön Hazırlık:
Tavuk temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Kuyruk üzerindeki yağ keseciği ve kanat uçları kesilecek. Kaynar su hazır edilecek.

Tavuk Sosunun Hazırlanması:
Kase içerisine AYCİCEK YAĞI yağı, salça, yoğurt, karabiber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından sos, tavuğun iç ve dış yüzeyine sürülecek.

İç Pilavın Yapılması:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile çam fıstığı, soğan, tavuk ciğeri ve pirinç ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından kuş üzümü, 1çay bardağı kaynar su, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. SAATA bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek
Hazırlanan sos tavuğun iç ve dış yüzeyine sürülecek. Ardından tavuk iç pilav ile doldurulacak, derisi bir kürdan ile tutturularak, kapatılacak ve ayakları ip ile bağlanacak. Ardından çörek otunu üstüne döktükten sonra fırın tepsisine alınacak. Tepsi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 60 dakika süre ile tavuk fırında pişirilecek. Süre bitiminde tepsi dışarı alınacak ve fırın açılacak. Tavuk “açık olarak kızarması için” tepsi fırına sürülecek. Arada bir tepsi tabanındaki biriken su ve yağ karışımından alınarak piliç yüzeyine gezdirilecek. 30 dakika süre bitiminde kızarmış piliç servise hazır. afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

KEPEK EKMEKLİ TAVUKLU KEBAB

KEPEK EKMEKLİ TAVUKLU KEBAB
MALZEMELER
1 PAKET TOST KEPEK EKMEYİ
500 TAVUK GOĞSU
1 ADET SOĞAN ...
2 DİŞ SARIMSAK
2 ADET DOMATES
3 ADET KARIŞIK BİBER
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER
BEŞAMEL İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
100 GR KAŞAR PEYNİR
YAPILIŞI
SOĞANLARI DOĞRAYIP YAĞLA BERABER KAVURUYORUZ TAVUKLARI PARMAK ŞEKLİNDE DOĞRAYIP
İLAVE EDİYORUZ TAVUKLAR KAVRULURKEN İÇİNE SARIMSAK BİBERLERİ İLAVE EDİYORUZ
DOMATES VE BAHARATLARI VERDİKTEN 5 DAKİKA SONRA ALTINI KAPATIP KENARA ALIYORUZ
BEŞAMEL SOSUMUZU HAZIRLIYORUZ SOS HAZIRLANDIKTAN SONRA TEPSİYE TOST EKMEYİ DİZİYORUZ
UZERİNE TAVUK ONUN ÜZERİNE BEŞAMEL SOS DOKTUKTEN SONRA KAŞAR PEYNİRİ ÜZERİNE KOYUYORUZ
160 DERECE 30 DAKİKA FIRINLIYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

EKMEK AŞI TARİFİ

EKMEK AŞI TARİFİ
MALZEMELER
6-7 dilim bayat ekmek
3 adet domates
1 adet soğan...
3 adet sivri biber yada çarliston biber
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Sıvıyağ (isteğe göre tere yağ
YAPILIŞI
Bayat ekmekler küçük parçalara ayrılıp bir bor cama dizilir. Bir tavada
eritilmiş yağda ekmekler, doğranmış soğanlar ve ince ince kıyılmış sarımsaklar
öldürülür. İçine doğranmış biberler ,domatesler, tuz ve karabiber eklenerek
domatesler suyunu salıp-çekene kadar orta ateşte karışım pişirilir. Bor camdaki
bayat ekmeklerin üzerine dökülür afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

FIRITTATA TARİFİ

FIRITTATA TARİFİ
Malzemeler:
4 dilim salam
1 tutam kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı ketçap...
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
6 yumurta
2 sosis
Hazırlanması:
Yumurtalar derin bir kaba kırılır, Köpürene kadar çırpılır.
Yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında sulu kalacak şekilde yarım pişirilir.
Fırından çıkarılır, üzerine ketçap ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Sonra dilimlenmiş sosis ve salam yerleştirilir.
* En son kekik, karabiber ve tuz serpilir. Tekrar fırına verilir, 185 derecede kurutmadan pişirilir.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KREMALI PATATES TARİFİ

KREMALI PATATES TARİFİ
MALZEMELER
4 orta boy patates
Bir kutu krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ...
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1 ‘ er tatlı kaşığı

Patatesler halka doğranır ve orta sertlikte yumuşayıncaya kadar
haşlanır. Suyu süzülür ve bor cama dizilir. Üzerine kreme her tarafına
gelecek şekilde yayılır-dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Tuz
karabiber ve pul biber serpilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kaşar
peyniri kızarana kadar pişirilir AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIYMALI PATATES DOLMASI

KIYMALI PATATES DOLMASI
MALZEMELER
250 gr. kıyma
2 adet soğan
2-3 dal maydanoz...
8 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz , karabiber , toz kırmızı biber ( 1’er çay kaşığı )
Üzerine sosu için :
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup, içlerini çıkartın. Kararmamaları için suyun içinde bekletin. Soğanları ince ince doğrayın ve kavurun. Tuz, karabiber , toz kırmızı biber ,kıyma ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Patateslerle de pişeceği için harç kavurma esnasında çok fazla pişmesin. Yayvan bir tencereye içlerini harçla doldurduğunuz patatesleri dizin. Üzerlerine salça tuz sıvıyağ karışımı sosu döküp, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KABAK DOLMA TARİFİ

KABAK DOLMA TARİFİ
Malzemeler:
1 kg kabak (dolmalık orta boy)
1 Su bardağı pirinç
300 gr kıyma...
1Adet büyük boy soğan
2 Adet patates (dolmamızın daha da lezzetli olması için
2 Adet orta boy domates
2 Tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber, dereotu
Sıcak su

Kabaklarımızın dış yüzünü kazıyalım ve büyüklüğüne göre ortadan 2 ye kesip içlerini oyalım ve yıkayalım Pirincimizi bol suda yıkayalım. Domateslerimizi ve büyük boy soğanımızı rendeleyelim. Kıyma, pirinç, margarin, dereotu, rendelenmiş domates ve soğanı,1tatlı kaşığı salça, sıvıyağ, tuz ve karabiberimizi bir kaba ilave ederek karıştıralım.(2 adet patatesimizin kabuklarını soyup ince olmayacak şekilde doğrayalım ve tenceremizin altına yerleştirelim).Kabaklarımızı doldurulup tencereye patateslerimizin üzerine dizelim.1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salçamızı inceltelim Ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltalım Yüzünü örtecek kadar sıcak su daha ilave edelim Dolmamızı orta hararetli ateş de 25-30dk pişirelim
Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KURU PATLICAN DOLMA TARİFİ

KURU PATLICAN DOLMA TARİFİ
MALMZEMELER
25 adet kuru patlıcan
250 gr yemeklik kıyma
2 adet büyük soğan...
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağından biraz fazla pirinç veya bulgur
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber ve istenildiği kadar tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates dolamalara kapak yapmak için
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
10 veya 15 dakika kuru patlıcanlar düdüklü tencerede haşlanır. Haşlama suyu dökülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. İçine kıyma, sıvıyağın yarısı , 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi, kıyılmış maydanoz konur ve iyice karıştırılır. En son içine yıkanmış pirinç veya bulgur konur. Düdüklü tencerenin dibine kalan sıvıyağ ve domates salçası konur. Haşlanmış olan patlıcanların içi tek tek bu harç ile doldurulur ve düdüklü tencerenin içine dizilir. Her bir patlıcanın üzerine küçük parça halinde kesilmiş domates konur. 2 su bardağı konur. Yaklaşık 10 dakika düdüklüde pişirilir . Sıcak olarak servis yapılır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ZEYTİN YAĞLI LAHANA DOLMASI

ZEYTİN YAĞLI LAHANA DOLMASI
MALZEMELER
1 kg dolmalık lahana
1,5 su bardağı pirinç
5 adet orta boy soğan...
1 su bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet küp şeker
2 yemek kaşığı kuru nane
çok az kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın , karabiber, kimyon
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Lahananın dışındaki yapraklar atılır. Daha sonra lahana arka koçan kesilerek çıkartılabilir. Dolmalık için ayırdığınız lahana yapraklarından kaynar su içine tuz atılarak lahana yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Lahanalarınız hazırlanırken dolma içi yapmak için sıvı yağda soğan kavrulur ve daha sonra pirinç ilave edilir kavrulmaya devam edilir daha sonra geri kalan bütün malzemeler dolma harcı hazırlanır. Aslında bir nevi zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlıyorsanız aynı o şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Haşlanmış olan lahana yaprakların tek tek ortasına dolma harcı konularak iki taraftan içe kıvrılarak rulo şekilde sarılır. Tencerenin dibine maydanoz saplarını ve nane konulur. Dolmalar üst üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Dolmalar dağılmasın diye tabak konulur. Tabak hizasına gelecek şekilde sıcak su ve zeytin yağı konulur. Ağır ateşte yavaş bir şekilde lahana dolması pişirilir. Dolmalar soğuyunca servis yapabilirsiniz. Limonlar ile süsleyerek sofralarınız zenginleşebilir. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TULUM PEYNİRLİ PATLICAN SARMA TARİFİ

TULUM PEYNİRLİ PATLICAN SARMA TARİFİ
MALZEMELER
4 patlıcan
zeytin yağı
100 tulum peyniri...
80 gr lor peyniri
1, 5 su bardağı iri bulgur
1 yemek kaşığı nane
taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
3 orta boy domates
yarım su bardağı su
yapılışı

Bir kaseye tulum peyniri ve lor peynirini alıp çatalla ezerek karıştırın. Bulguru kaynar su ekleyip şişinceye kadar haşlayın sonra suyunu iyice süzün. Peynirli karışımın içine ekleyerek karıştırın. Nane, karabiber ekleyip karıştırmaya devam edin. Sos için soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup yıkayalım. Zeytinyağı tavaya alalım soğan ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. Domatesleri de ekleyelim karıştıralım. Suyu da ekleyip kavurduktan sonra ocaktan alalım. Patlıcanlar yıkayıp kurulayalım. Patlıcanları uzunlamasına ince bir şekilde keselim. Kesilmiş olan patlıcanları tek tek sıvı yağda kızartalım. Eğer çok yağlı olmasını istemiyorsanız havlu kağıt peçetenin üzerine alalım patlıcanları. Tatlı kaşığı ile peynir dilimlerinin patlıcanın ilk başına koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığınız patlıcanları fırın tepsisine diziyoruz ve 200 derecede 15 DK pişiriyoruz. Daha sonra servis tabağına alıyoruz. Yanında sosu ile birlikle servis yapabilirsiniz. Kesinlikle çok şık duran bir zeytinyağlı dolma tarifi olmaktadır. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA BİBER DOLMA TARİFİ

FIRINDA BİBER DOLMA TARİFİ
malzemeler
1 kilo dolmalık biber
Biberlerin sayısı kadar yumurta
2 yemek kaşığı yağ...
3-4 adet domates
100 gram kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
yapılışı
. Biberler yıkanıp temizlendikten sonra, sap kısmı kapak olacak şekilde düzgün kesilir; içleri temizlenir.
Her biberin içine biraz tuz ve karabiber serpilir, birer yumurta kırılır. (Biber sayısınca yumurta kullanılmayacaksa, yumurtanın bütünü bir kaba kırılır ve biraz çırpıldıktan sonra bir kaşıkla biberlerin içine doldurulur.)
2. İnce dilimlenmiş kaşarpeyniri, biberlerin üzerine kapatılır. Onun da üzerine halka doğranmış domates dilimleri kapak yapılır. En üst kısma kapak yapmak üzere, kesilen biber sapları konur. Tepsiye yerleştirilir. Altına bir kahve fincanı su dökülür. Üzerine iki kaşık yağ gezdirilir. Biraz daha tuz serpilir.
Yağlı veya folyo kağıtla üzeri örtülerek fırına sürülür, pişirilir. Pişmesine yakın üzerindeki kağıt alınarak biberlerin de biraz kızarması sağlanır ve fırından alınır. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar