29 Haziran 2014 Pazar

TAVUKLU ÖDEMİŞ KÖFTESİ

TAVUKLU ÖDEMİŞ KÖFTESİ
MAZEMELER
1 KG TAVUK KIYMASI
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER...
YAPILIŞI

MAZEMEYİ KARIŞTIRIN YOĞURUN 3 SAAT DİNLEDİRİ URFA KEBAB ŞEKLİNİ VERDİKTEN SONRA TAVANIZDA
1 YEMEK KAŞIĞI YAĞLA PİŞİRİYORUZ TAVA MIZA KOYDUĞUMUZDA ALTI KIZARDIKTAN SONRA USTUNU
CEVİRİP PİŞİRİYORUZ AFFİYET OLSUN YANINDA SALATAYLA ENFES OLUYOR WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KADAYİFLİ MEYVE JOLELİ PASTA

KADAYİFLİ MEYVE JOLELİ PASTA
MAZEMELER
1 KG KADAYİF
1 LT KAYSI SUYU
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA...
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ADET SİYAH ERİK
2 ADET NEKTALİ
2 ADET ŞEFTALİ
2 ADET YEŞİL ELMA
2 ADET ARMUT
1 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
200 GR TERE YAĞ

YAPILSI

KADAYİFİ TEL TEL ACIP ERİTİYİMİZ TERE YAĞLA HARMANLIYORUZ TEPSİYE SERİYORUZ İYİCE BASTIRIP 170 DERECE 15 DAKİKA
FIRIN LAYIP TEZGAHA ALIYORUZ JOLEİÇİN TENCEREMİZE MEYVE SUYU TOZ ŞEKER KOYUP KAYNATIYORUZ KAYNADIKTAN SONRA
NİŞASTAYLA BAĞLIYORUZ KOYU BİR KIVAM ALDIKTAN SONRA KENARA ALIYORUZUZERİNE MEYVELERİ DİLİMLEYİP SERİYORUZ
USTUNE JÖLEMİZİ KOYUP MEYVEYLE SUSLUYORUZ HİNDİSTAN CEVİZİYLE SUSLEDİKTEN SONRA SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Pirinçli Kabak Mezesi

Pirinçli Kabak Mezesi

Malzemeler:
•4 tane kabak
•1 çay bardağı pirinç...
•1 demet dereotu
•2 çorba kaşığı mayonez
•1 su bardağı yoğurt
•1 su bardağı dövülmüş ceviz
•Tuz
•3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Kabağı rendeleyip bir tencereye koyalım.
İçine yıkanmış pirinç tuz ve sıvıyağı ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip pirinçler pişip kabaklar suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişince iyice soğumasını bekleyelim.
Soğuyan kabaklı pirincin içine yoğurt, mayonez, ceviz ve doğranmış dereotu koyup karıştıralım.
Dolapta bir kaç saat soğutalım.
Süslemek için közlenmiş bir tane kırmızıbiberi kesip süsleyelim.
Afiyet olsun.. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

köz patlıcanlı gece gündüz yemeyi

köz patlıcanlı gece gündüz yemeyi

3 adet bostan patlıcan
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
500 gr dana kuş başı et ...
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pul biber

yapılışı

patlıcanları köz leyiıp soyuyoruz yağla kavuruyoruz 1 adet kırmızı biberle hazırladıktan sonra ocağımıza 2 tane tencere
koyuyoruz etleri ayrı ayrı koyup kavuruyoruz soğanları ve sarımsakları doğrayıp tavuk ve etlerimize pay ediyoruz kara
biber defne yaprağını pay ediyoruz tavuğumuza ayrı kırmızı etlerimize ayrı baharat ve salçayı verdikten sonra sıcak suyu
veriyoruz domates biberleri verip suyunu çekene kadar kaynatıyoruz tuzu ilave edip altını kapatıyoruz servis tabağına ortasına
patlıcan sosumuzu koyuyoruz kenarına kırmızı etleri 1koyürüz 1diyer yanına beyaz etleri koyup servis ediyoruz
www.sefabdullahusta.comm
Devamını Gör

KONİŞONLU BEŞEMELİ TAVUK FIRIN

KONİŞONLU BEŞEMELİ TAVUK FIRIN
MAZEMELER
1kg tavuk but
100 gr KONİŞON turşu
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet karışık biber...
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz kara biber pul biber
3 yemek kaşığı un
1su bardağı süt
100 gr kaşar peynir

yapılışı

tavuk ları
 doğruyoruz tenceremize. yağımızı koyuyoruz tavukları kavuruyoruz içine biberliri doğrayıp ilave ediyoruz
salçamızı verip kavuruyoruz baharatları verdikten sonra 2 su bardağı sıçak su ilave edip kaynatıyoruz turşu ları doğra
yıp yıkıyoruz ilave ediyoruz yemeyimiz piştikten sonra tepsimize dokuyoruz 2inci tenceremize yağımızı koyup unumuzu kavur
ruyoruz 1 çay kaşığı kara biber verdikten sonra sütle beşemel sosumuzu acıyoruz ve sosumuzu tavukların usne gezdiriyoruz
kaşar peynirimizi rendeledikten sonra ustune gezdiriyoruz 170 derece 35 dakika fırınlayıp servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

fındıklı KATMİ

fındıklı KATMİ
1mazemeler
1 kg tavuk but
2 su bardağı 1pirinç
4 su bardağı tavuk suyu...
2 yemek kaşığı kırılmış fındık
1 yemek kaşığı susam
5 diş sarımsak
1çay kaşığı tuz kara biber pulbiber

yapılışı

tavuğumuzu iyice haşlıyoruz ve kemiklerinden ayırıyoruz pirnçleri yıkayıp suzuyoruz tenceremize yağımızı koyuyoruz
pirnçleri kavuruyoruz kavururken önce susam sonra fındıkları ilave ediyoruz baharatları verdikten sonra tavuk suyumuzu
veriyoruzdiklediyimiz tavukların yarısını ilave edip 15 dakika dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz servis tabağına
koyduğumuz yemeyimizin ustune kalan tavukları koyup servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

EZURUMUN VAZ GEÇİLMEYEN LEZETİ KADAYİF DOLMA TARİFİ

EZURUMUN VAZ GEÇİLMEYEN LEZETİ KADAYİF DOLMA TARİFİ
MAZEMELER

500 gr tel kadayıf
100 gr ceviz İÇİ

şerbeti İÇİN
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim taze limon

kızartmak için
6 adet yumurta sarısı
2su bardağı sıvı yağ

yapılışı

şerbetimi. HAZIRLIYORUZ ve soğutmaya bırakıyoruz yumurtanın sarısını çırpıyoruz yağımızı tavaya koyuyoruz ve ısıtıyoruz  KADAYİFİ
  tel acıyoruz ve bir avuç kadar alıp seriyoruz İÇİNE CEVİZ  içi koyup sarıyoruz sardığımız KADAYİFLERİ  önce yumurtaya ve kız GIN yağda
kızartıyoruz kızardıktan sonra şerbetin İÇİNE  koyuyoruz şerbeti ÇEKTİKTEN sonra servis ediyoruz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

kıymalı kabak MUSAKA yemeyi

kıymalı kabak MUSAKA  yemeyi
MAZEMELER

300 gr dana kıyması
1 adet kuru soğan...
5 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
4 adet karışık biber
1 tutam maydanoz

yapılışı

kabakları yıkayıp halka doğruyoruz yağda kızartıyoruz yağını süzüyoruz fırın kabına alıyoruz tencereye soğanları koyuyoruz yağla
beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz kıymayı ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz salçamızı ve baharatları verdik ten
sonra 3 su bardağı sıcak suyu veriyoruz iyice kaynatıyoruz kaynadıktan sonra kızardığımız kabakların üstüne ilave ediyoruz üstüne biberli ve
domatesleri doğrayıp koyuyoruz 180 derece 30 dakika fırınladıktan sonra maydanozla süsleyip servis ediyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler:

Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler:
MAZEMELER

500 gr temizlenmiş bamya
300 gr küçük doğranmış tavuk eti...
4-5 diş minik doğranmış sarımsak
1 kaşık domates salçası
2 adet orta boy doğranmış domates
1,5 adet limon suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Ön Hazırlık:
Bamyaları yıkayıp ayıkladıktan sonra bir kabın içine koyarak, üzerine limon suyunu domatesleri ve tuzu ekleyip 1 saat bekletin.
Hazırlanışı:
Tencereye yağı koyup eti ekleyerek yağın görüntüsü şeffaflaşana kadar sarımsakları ve salçayı katıp tekrar soteleyin. Üzerine beklettiğiniz bamyaları ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp sararmaları için 10 DK kısık ateşte sadece bir kez karıştırıp bekleyin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Yemek suyunu çektikçe pişmemişse, sıcak su ilave edebilirsiniz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PASTIRMALI POĞAÇA

PASTIRMALI POĞAÇA
MAZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT...
1 PAKET YAŞ MAYA
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MAZEMESİ
200 GR PASTIRMA
2 ADET SİVRİ BİBER
1 TUTAM MAYDANOZ

ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI
GENİŞ BİR KABA YAŞ MAYA SÜTU KOYUP ERİTİYORUZ DİYER MAZEMELER LE KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ
HAMURUMUZ ELİME VE KABIMIZA YAPIŞMAYACAK KIVAMDA HAZIRLIYORUZ HAMURU BEZELERE AYIRIYORUZ İÇ MAZEMEMİZİ. PASTIRMA
BİBER VE MAYDANOZ LARI DOĞRAYIP HARMANLIYORUZ HAMURUMUZUN İÇİNE İÇ HARCIMIZI KOYUP KAPATIYORUZ UZERİNE
YUMURTA SARISI SUREREK ÇATALLA ŞEKİL VERİYORUZ İSTEYE GORE USTUNE SUSAM VEYA ÇOREKOTUNU DOKE BİLİRİZ 170 CC
40 DAKİKA FIRILAYIP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIYMALI POĞAÇA


KIYMALI POĞAÇA
MAZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA...
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MAZEMESİ
300 GR DANA KIYMASI
1 ADET KURU SOĞAN
1 TUTAM MAYDANOZ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI
GENİŞ BİR KABA YAŞ MAYA SÜTU KOYUP ERİTİYORUZ DİYER MAZEMELER LE KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ
HAMURUMUZ ELİME VE KABIMIZA YAPIŞMAYACAK KIVAMDA HAZIRLIYORUZ HAMURU BEZELERE AYIRIYORUZ İÇ MAZEMEMİZİ.KIYMAMIZI SOĞAN
LARI KAVURUYORUZ BAHARATLARI İLAVE EDİP SOĞUTTUKTAN SONRAMAYDANOZLA HARMANLIYORUZ HAMURUMUZUN İÇİNE İÇ HARCIMIZI KOYUP KAPATIYORUZ UZERİNE
YUMURTA SARISI SUREREK ÇATALLA ŞEKİL VERİYORUZ İSTEYE GORE USTUNE SUSAM VEYA ÇOREKOTUNU DOKE BİLİRİZ 170 CC
40 DAKİKA FIRILAYIP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
IYMALI POĞAÇA

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar