5 Temmuz 2014 Cumartesi

KIYMALI PEYNİRLİ ERİŞTE TARİFİ

KIYMALI PEYNİRLİ ERİŞTE TARİFİ
MAZEMELER
200 GR DANA KIYMASI
1 PAKET ERİŞTE
200 GR BEYEZ PEYNİR...
100 GR CEVİZ İÇİ
3 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ PULBİBER KEKİK
1 LT SU

YAPILIŞI

TEREYAĞIMIZI ERİTİP KIYMAZI KAVURUYORUZ ERİŞTEMİZİ KAVURUYORUZ BAHARTLARI VERDİKTEN SONRA SICAK SUYUMUZU
VERİYORUZ DEMLEDİKTEN SONRA UZERİNE CEVİZ VE PEYNİRİ USTUNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

NOHUTLU ETLİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

NOHUTLU ETLİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
•200 gr kuş başı et haşlanmış olacak
•1,5 litre su
•3 su bardağı yoğurt...
•2 çorba kaşığı un
•1 yumurta
•1 çorba kaşığı TERE YAĞ
•1 tatlı kaşığı nane
•1 su bardağı haşlanmış nohut
•1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
tencereye etimizi koyup pişiriyoruz normal suyu ilave edip NOHUDU İLAVE EDİP diğer taraftan ayrı bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt tuz ve unu çırpma teli yardımı ile çırptım. Burada önemli olan bu karışımı kaynamakta olan hemen ilave etmemek çünkü yoğurt kesilir. Önce sıcak olan nohutlu sudan bir kaç kaşık alıp yoğurdu ılıtmamız gerekli. Bu işlemden sonra yavaş yavaş çorbaya yoğurtlu karışım ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Ayrı bir tavada kızdırdığımız TERE YAĞ ve naneyi çorbayı ekleyip sıcak iken servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

GEVAŞ ÇORBASI TARİFİ

GEVAŞ ÇORBASI TARİFİ
MAZEMELER
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BUĞDAY
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK...
1 ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
2 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ
2 DİŞ SARIMSAK
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER KURU NANE

YAPILIŞI

TENCEREMİZE SUYUMUZU AYARLAYALIM KAYNAMAYA BAŞLAYINCA İÇİNE YIKADIĞIMIZ KIRMIZI MERCİMEYİ KOYUP
KAYNATIYORUZ PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE NOHUT VE YARMA BUĞDAY YEŞİL MERCİMEK KATIP KAYNATIYORUZ
AYRI BİR TENCEREYE YAĞIMIZI ERİTİYORUZ İÇİNE BİBER VE SARIMSAK İLAVE EDİP KAVURUYORUZ İÇİNE BAHARATLARI
VERDİKTEN SONRA 10 DAKİKA DAHA KAYNATIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

TÜRLU SEBZELİ KOL BOREYİ TARİFİ

TÜRLU SEBZELİ KOL BOREYİ TARİFİ
1mazemeler
125 gr margarin
4 hazır yufka
1 CAY BARDAĞI iç bezelye ...
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 patates
1 soğan
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1 yumurtanın sarısı

Soğanı soyup küçük doğrayın. Patatesi soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Soğanı ayçiçeği yağıda pembeleştirip patates ve bezelyeyi kabak ve patlıcan ekleyin. Tuz, karabiber ve su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Yufkaları düz zeminde açıp her birini 4 üçgen parça elde edecek şekilde kesin. Margarini eritin. Üçgen parçaların üzerlerine eritilmiş yağı sürerek 4 üçgen yufkayı üst üste dizin. Ortasına 2-3 kaşık kadar iç malzeme koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Börekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlı sıcak fırında pişirin. Servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

FASULYELİ YEŞİLLİ SALATA TARİFİ

FASULYELİ YEŞİLLİ SALATA TARİFİ
MAZEMELER
1 ADET KIVIRCIK
1 CAY BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK HAŞLANMIŞ
1 SU BARDAĞI KURU FASULYE HAŞLANMIŞ...
4 ADET SALATALIK
2 ADET DOMATES
1 TUTAM MAYDANOZ DEREOTU VE TAZE NANE
2YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
1 ADET TAZE LİMON

YAPILIŞI
SEBZEMİZİ YIKAYIP DOĞRUYORUZ TABAĞIMIZIN ALTINAKIVIRCIK KOYUYORUZ SEBZELERİ DOĞRAYIP KABIMIZA KOYUYORUZ
İÇİNEKURU FASULYE MISIR VE YEŞİL MERCİMEK YAĞLA BERABER HARMANLIYORUZ TABAĞIMIZA KOYUP
UZERİNE DOMATES MISIR VE LİMON LA SUSLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI TARİFİ

BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
1 yumurta
Yarım paket yumuşak HÜNER margarin
1 su bardağı sıvı yağ...
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
2 kaşık sirke
Aldığı kadar un
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapın .Hamurun yarısını merdane ile açıp çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarın ve bu yuvarlakların 6 tanesini yarısı ÜSÜSTE gelecek şekilde koyun . En alttakinden başlayarak sırayı bozmadan yuvarlayıp ortasından ikiye kesip , kestiğiniz yer tepsiye değecek şekilde dizin .Tam ortasına bir parça fındık ya da ceviz koyup 170 derece fırında 35 DK dakika pişirin Güller sıcakken ılınmış şerbeti üzerine döküp şerbetini çekmesini bekleyin .Sonra da afiyetle şerbeti aka aka bir güzel yiyin
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BÜZGÜLÜ GÜL BAKLAVASI TARİFİ

BÜZGÜLÜ GÜL BAKLAVASI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ...
1/2paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (5bardak kadar)
Açmak için nişasta
İçine: bol ceviz veya fındık
Üzerine: 200 gr TERE YAĞ
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2limon suyu
Yapılışı

Şerbeti kaynatıp bir kenara alın. Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri alın ve çırpın. Üzerine kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Bezeyi 30 parçaya ayırın. (ceviz büyüklüğünde)Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde bol nişastayla açın. Açtığınız bezenin ortasına bol ceviz serpin. Bezenin önce üst köşesini ortaya doğru büzerek itin sonra alt kısmını ve en son iki yanları büzerek ortaya itin. Bu işlemi yaparken zeminin bol nişastalı olmasına dikkat edin. Yoksa hamur BÜZÜLMUYO . Büzülen hamur çiçek şekli alıyor. Her bir yaprağı ortaya doğru dikkatlice katlayın. Yaprakları kapanan hamuru elinize alıp tepsiye ters çevirin. Bütün bezeleri bu şekilde bitirin. Erittiğiniz tereyağı güllerin üzerine bolca gezdirin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Bir dakika kadar havalandıktan sonra soğuk şerbeti tatlıya yedirin.. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SİVASIN USULU İÇLİ KÖFTE TARİFİ

SİVASIN USULU İÇLİ KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI UN
TUZ...
İÇ MALZEMESİ
HAŞLANMIŞ PATATES
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
BAHARAT NANE
TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 TANE SOĞAN
ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ
YAPILIŞI

ÖNCE KÖFTELİK BULGURU DERİN BİR KABA ALINSICAK SUYLA ISLATIN VE ISLANMASINI BEKLEYİN BİR YANDANDA İÇ MALZEMESİNİ HAZIRLAYALIM PATATESLERİ HAŞLAYIN VE EZİN TÜM MALZEMEYİ EKLEYİP KAVURUN VE SOĞUMAYA BIRAKIN SONRA ISLADIĞIMIZ BULGUR TUZ VE UNUNU EKLEYİP YOĞURALIM YOĞURDUGUMUZ KÖFTEDEN KÜÇÜK YUVARLAK YAPIN İÇİNİ İNCE BİR ŞEKİLDE OYUN O OYUKLARA PATATES KOYALIM VE ELİMİZLE YUVARLAYALIM ŞEKİL VERDİKTEN SONRA GENİŞ BİR TENCEREDE KAYNAMIŞ SUYA KOYUP PİŞİRELİM KIZARTA BİLİRSİNİZ DAHA SONRA SERVİS TABAĞINA ALALIM ÜZERİNE TEREYAĞ DÖKELİM SERVİS EDELİM AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

İZMİR KÖFTE TARİFİ

İZMİR KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
500 gr. Dana Kıyma
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan...
2Adet Domates
2 Adet Patates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Tarif

Malzemeler:
Köfte yoğurma kabı içerisine kıyma, suyu SIKILMIŞ bayat ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon ve tuz katılacak, karıştırılacak.
Karışım bir güzel yoğurulacak.
Tuzu test edilecek ve karar hale getirilecek.
Yoğurulan köfte kap içerisinde top halinde bir araya getirilecek.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirilecek.
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılacak ve avuç içerisinde parmak köfteler hazırlanacak, bir kap içerisine dizilecek.
PATATSLERİ i yuvarlak doğranıp kızartılacak ve tencerenin altına dizilecek.
aynı yağda köftelerde kızartılacak PATATESLERİN üstüne dizilecek.
yağımız çoksa birazı alınıp aynı YAĞDA domates kavrulup küp doğranan bir adet domateste kavrulup 1 su bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra köftelerin üzerine dökülecek.
kalan diğer domateste yuvarlak dilimler yapılıp tencerenin ÜSTU KAPANACAK
3 Su bardağı kaynar su ve 1 Çay kaşığı tuz ilave edilecek.
Tencere kulplarından tutularak sallanacak.
Ocak ısısı yükseltilecek.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak.
Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek.
Tam, 30 dakika sonra İzmir KÖFTENİZ hazır WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KÖFTELİ YELPAZE PATATES TARİFİ

KÖFTELİ YELPAZE PATATES TARİFİ
MAZEMELER
12 adet orta boy patates
500 gr. az yağlı kıyma
1 orta boy soğan...
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sosu İçin: 1 orta boy domates
Sosu için :1 yemek kaşığı biber salçası
Sosu için : 3 diş sarımsak
Sosu için: 1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için : 1 çay bardağı zeytinyağı
Sosu için : Salça az tuzluysa, tuz
Sosu için : Ayrıca: 2 bardak su

Yapılışı
Öncelikle patatesleri fırçalayarak yıkayın. Ben, patatesler taze olduğu için kabuklarını soymadım. Siz soyabilirsiniz.
Patateslere eninden istediğiniz aralıklarla kesikler atın ama patateslerin tamamen kesilmemesine dikkat edin.
Patatesleri derin bir kaba alıp üzerine çok sıcak su dökün ve yumuşamaları için köfteyi hazırlayana kadar bekletin.
Köfte harcını 3-4 dakika boyunca yoğurun.
Patatesleri sudan çıkarın. (Patatesler suda bekleyince elastikiyetleri artıyor. Köfteleri arasına koyarken kırılmıyorlar.)
Köfte harcından küçük parçalar alıp elinizde yassıltın ve patateslerin kesik aralarına sıkıştırın. Hatta bıçağın tersiyle de bastırabilirsiniz.
Bütün patatesleri bu şekilde hazırlayın.
Sos için su haricindeki bütün malzemeleri robottan geçirin ve üzerine suyu ilave edip karıştırın.
Bu sosu seramik fırın tepsisine döküp yayın. Üzerine patatesleri yerleştirin. İsterseniz aralarına acı biber de yerleştirebilirsiniz.
Üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırına sürün.
Yaklaşık bir saat pişen yemeğin üzerini açıp 10 dakika daha kızarması için bekletin ve fırından alın
Nefis yemeğimiz servise hazır. Servis ederken dibinin sosundan patateslerin üzerine gezdirmeyi unutmayın. Afiyet şifa olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Acılı Tavuk Kanatları yapılışı:

Acılı Tavuk Kanatları yapılışı:

Malzemeler:
1 paket tavuk kanadı
1 pul biber kekik...
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Yemeğin Tarifi
Tavuk kanatlarını iyice yıkayın, süzün ve ayrı bir kapta yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarımsak pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. veya mangalda pişirin Servis tabağına alalım servis edelim afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar