5 Temmuz 2014 Cumartesi

CEVİZLİ ŞEKER PARE TARİFİMAZEMELER

CEVİZLİ ŞEKER PARE TARİFİMAZEMELER
1.şekerpare için
1 paket margarin, oda sıcaklığında
•1 su bardağı pudra şekeri
•4 yemek kaşığı irmik...
•2 yemek kaşığı HİNDİSTAN cevizi
•2 yumurta
•4 su bardağı un
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu

2.şerbeti için: •3 su bardağı şeker
•4 su bardağı su
•yarım limonun suyu

3.üzerlerine: •fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı HİNDİSTAN cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:

1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.

2. Ateşten alıp ılıtın. 3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.

3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

30 Haziran 2014 Pazartesi

YOĞURT MARİNİLELİ IZGARA TAVUK TARİFİ

YOĞURT MARİNİLELİ IZGARA TAVUK TARİFİ
MAZEMELER
*500 gr tavuk eti
* tuz & tane karabiber
* 1 kase yoğurt
* 2- kaşık ketçap...
* kimyon
* zeytinyağı

Yapılışı ;
- Tavuk göğüslerinizi istediğiniz şekilde PORSİYONLAYIN (şerit, ince, kuşbaşı vs.)
- Yukarıdaki malzemeler ile sosunuzu çırparak hazırlayın.
- Tavukları bu sosta en az 3 saat kadar bekletip dinlendirin.
- Tavuğu ızgara veya tavada pişirin.

Not:
- Ketçap oranı fazla olursa siyah siyah yanıklar daha fazla olacaktır.
- Mangalda yapılırsa üzeri kül ile örtülmüş bir dinlenmiş ateşte yapılmasında fayda var.
- Mangala damlayan yağlar aksi taktirde problem olacaktır.

Afiyet Olsun…
www.sefabdullahusta.com

KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
MAZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç...
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
50 gram kavurma
1 çorba kaşığı salça
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı ;
Mercimekler bol suda yıkanarak suyu süzülür. Tencere içinde tereyağı eritilerek soğanlar yemeklik bir şekilde doğranıp kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine un ve salça ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
Mercimeği de ilave ettikten sonra et suyunu da koyarak kaynatmaya bırakıyoruz.
Biraz kaynadıktan sonra yeteri kadar su ilave ederek üzerine patates ve havuçları rendeliyoruz.
Bu şekilde yarım saat kaynadıktan sonra servis esnasında kavurma koyarak sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

JOLELİ KADAYİF TARİFİ

JOLELİ KADAYİF TARİFİ
MAZEMELER

KADAYİF İÇİN
1 KG KADAYİF
2OO GR TERE YAĞ...
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

JOLESİ İÇİN
1 LT VİŞNE SUYU
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

YAPILIŞI
KADAYİFİ TEL TEL ACIYORUZ ERİTİYİMİZ TERE YAĞLA HARMANLIYORUZ TEPSİYE SERİP BASTIRIP 175 DERECE 20 DAKİKA
FIRINLIYORUZ ŞERBETİ HAZIRLIYORUZ SOĞUTMAYA BIRAKIYORUZ JOLEMİZ İÇİN TENCEREMİZE VİŞNE SUYUNU KOYUP
KAYNATIYORUZ İÇİNE ŞEKERİ İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYI SUYLA ACIYORUZ KAYNAYAN VİŞNE SUYUNA
İLAVE EDİYORUZ KOYU KIVADA JOLEMİZİ HAZIRLIYORUZ FIRINDAN ALDIĞIMIZ KADAYİFİN USTUNE ŞERBETİ İLAVE EDİYORUZ
ŞERBETİ ÇEKTİKTEN ONRA JOLEMİZİ USTUNE DOKUP VİŞNEYLE SUSLEYİP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

mısırlı arpa şehriye pilavı tarifi

mısırlı arpa şehriye pilavı tarifi
3 su bardağı arpa şehriye· 4 su bardağı su· 1 su bardağı konserve mısır· 1 kahve fincanı zeytinyağı· 2 adet kesme şeker· Tuz· 4 dal ince kıyılmış taze soğan· Yarım demet dere otu· 2 çorba kaşığı iri dövülm...üş ceviz.2 adet domates 2 adet biber

Tarif

Tencereye yağı koyun kızdırın.
şehriyenin yarısını koyun pembeleşinceye kadar kavurun.
Kalan şehriyeyi domates ve biberi ilave edin. 1-2 DK daha kavurup 4 bardak soğuk suyu ilave edin. Kaynayınca tuzu ve şekeri ilave edin ve ocağı kısın.
Kısık ateşte 15 DK pişirin.
Mısır, taze soğan, dere otunu ekleyerek harmanlayın.
Servis tabağına alın üzerine cevizi serpin afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

PERDE PİLAVI TARİFİ

PERDE PİLAVI TARİFİ
MAZEMELER
Pilav için:
* 2 su bardağı pirinç
* 4 yemek kaşığı TERE YAĞ
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü...
* 1 su bardağı badem(haşlanıp kabuğu soyulmuş)
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 3,5 su bardağı tavuk suyu tuz ve karabiber

Hamuru için:

* 1 küçük margarin (aynı ölçüde TERE YAĞ olabilir)
* 2 yumurta
* 2,5 su bardağı un
* 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. Pirinç ayıklanıp yıkanır kaynamış tuzlu suda birkaç saat bekletilir.
2. Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.
3. Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizin. Donması içim dolaba koyun.
4. Kalan bademleri, fıstığı yağda pembeleştirin.
5. Aynı yağda süzülmüş pirinci birkaç kere çevrilir kaynar tavuk suyu konup pişirilir.
6. Yarım saat kapak açılmadan demlenir Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
7. Kavrulmuş fıstık badem ve kuş üzümü tuz karabiber ilave edilir.

Hamurun hazırlanışı:

8. Yağın yarısı ile 2 yumurta ve tuz ezilir;2,5 bardak unla yoğrulur Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.
9. İlk parça merdane ile 2-3mm kalınlıkta

açılır Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkmalı)
10. Aralarına minik parçalar halinde yağ koyup kalan yufkalar yerleştirilir.(Küçük üstü için ayrılır.)
11. Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur Araya küçük parçalara AYRILMIŞ tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)
12. En üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.
13. Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır Üste küçük yufka kapatılıp üzerine yağ sürülür.
14. Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA KREMALI SÜTLAÇ TARİFİ

FIRINDA KREMALI SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler:
1,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker (fazla şekerli olmasın derseniz 1,5 su bardağı olabilir)

1 su bardağı pirinç...

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı mısır nişastası ya da pirinç unu

1 küçük paket çiğ krema (200 ml).

Fırında Sütlaç

Hazırlanışı:
Öncelikle pirinci iyice yıkadıktan sonra küçük bir tencerede 3 su bardağı soğuk ilave edip pirinçler yumuşak olana kadar haşlayın (tencerenin kapağını kapatmayın).

1,5 litre sütten 2 su bardağı sütü ayırıp geri kalan sütü tencereye dökün. Tencere de ki süt kaynama derecesine geldiğinde 1,5 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Ayırmış olduğumuz 2 su bardağı sütü bir kabın içerisine dökün, üstüne 3 yemek kaşığı nişastayı ilave edip karıştırın.
Tencere de kaynayan sütten nişastalı süte bir iki kepçe ilave edin, sonra tencereye döküp bağlayın. Dibi tutmaması için sürekli karıştırın, hafif koyu kıvama geldiğinde haşlanmış olan pirinçleri de ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve 1 küçük paket kremayı ilave edip karıştırın.
Minik güveç kaplara sütlacı paylaştırın ve tepsiye yerleştirin. (tepsinin tabanına bir miktar su ilave edin)
Fırının üst kısmına ya da ızgara kısmı var ise, yerleştirip sütlaçların üst kısımları kızarıncaya kadar bekletin.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MANTARLI PİLAV TARİFİ

MANTARLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler:
◦200 gr mantar
◦2 adet soğan
◦1 çay bardağı sıvı yağ
◦1 çorba kaşığı kuş üzümü ...
◦2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
◦1,5 su bardağı pirinç
◦3 su bardağı sıcak su
◦1 tatlı kaşığı şeker
◦1 çay kaşığı tarçın
◦Tuz

Yapılışı:

1-Ön hazırlık olarak pirinçleri tuzlu suda bekletelim.

2-Mantarları dilimleyelim.

3-Soğanları küçük doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.

4-Fıstıkları ilave edelim. Soğanlarla beraber pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarları ekleyelim.

5-Kapağını kapatarak mantarların bıraktığı suyu çekene kadar pişirelim.

6-Bu arada pirinçleri tuzlu sudan çıkarıp, süzelim. Birkaç su yıkayalım.

7-Tencerenin içine pirinçleri, 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 çorba kaşığı üzümü, tuzu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.

8-Tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişirelim. Pişmesine yakın üstüne 1 tatlı kaşığı tarçını serpelim Piştikten sonra, ateşten alıp, tencerenin üzerine bir bez örtüp, kapağı kapatalım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU KARNIBAHAR TARİFİ

TAVUKLU KARNIBAHAR TARİFİ
1mazemeler
1 küçük boy karnabahar,
1 kg göğüs eti (kemiksiz),
1 adet havuç,...
1 adet patates,
1 büyük soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
tuz, su,
Üzeri için: Karabiber, pul biber,

Hazırlanışı:

İlk önce karnabaharları çiçek ayırıp yıkayıp, süzdürelim. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı koyduğumuz tencereye ilave edelim. Yıkayıp kuşbaşı doğradığımız tavukgöğsünü de ilave edelim. Yıkayıp, kuşbaşı doğradığımız tavukgöğsünü de ilave edelim. Tencerenin altını yakıp birlikte kavurmaya başlayalım.

Kavrulan bu malzemeye ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları ekleyelim. Arada sırada karıştırarak etlerin rengi dönene kadar kavuralım.

Daha sonra salçayı ilave edelim. Ardından küçük küçük çiçeklere ayırdığımız karnabaharları ve yemeklik doğradığımız patatesi ilave edelim. Bütün malzemeleri güzelce karıştıralım. Yeterince sıcak su ilave ederek pişirelim. Yemeği ocaktan almadan önce tuzunu ilave edip, altını kapatalım. Servis sırasında üzerine karabiber ve pul biber ekerek tepsiye koyup üstüne tavuk domates koyup 170 derece 25 dakika fırınlandıktan sonra servis edebilirsiniz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

İRMİK ÇORBASI TARİFİ

İRMİK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER:

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı yağ1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz ve dere otu isteye göre

YAPILIŞI:

2 kaşık yağ eritildikten sonra üzerine 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Sonra ateşten indirilir. Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı süt ilave edilir.

1 tatlı kaşığı tuz ilave edildikten sonra hafif ateşte, devamlı karıştırılarak 15 dakika pişirilir. Soğumadan servis yapılır. www.sefabdullahusta.com

buğdaylı maydanoz yemeyi tarifi

buğdaylı maydanoz yemeyi tarifi
mazemeler

2 bağ maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut...
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı yarma buğday haşlanmış
4 adet karışık biber
1 adet domates
3 dal taze soğan

yapılışı

tenceremizi ocağa alıyoruz yağımı koyuyoruz yağımız ısındıktan sonra salçamızı ilave ediyoruz salçamız ve baharatımız ilave ediyoruz iyice
kavuruyoruz ve sıcak suyumuzu ilave ediyoruz kaynadıktan sonra nohut ve yarma buğdayı ilave edip iyice kaynatıyoruz biber ve yıkadığımız maydanozu
ilave ediyoruz kaynamaya devam ediyor tuz ve domatesle 15 dakika kaynadıktan sonra servis ediyoruz

www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar