3 Ağustos 2014 Pazar

ÇİLLEK REÇELİ TARİFİ

ÇİLLEK REÇELİ TARİFİ
Malzemeler
2 Kilo Reçellik Çilek
7,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu

Hazırlanışı

Çileklerimizi temizleyip yıkadıktan sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere koyuyoruz.Buzdolabında bir gece bekletiyoruz Ertesi günü reçelimizi ocağa koyarak kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca reçelimizin çok köpürmemesi için yağımızı ekliyoruz Kısık ateşte 30 dakika kadar arada karıştırarak kaynatıyoruz Limon suyumuzu ekleyerek 5 dakika sonra altını kapatıyoruz Reçelimizin hafif sıcaklığı gidince kavanozlara koyup ters çevirip serin bir yerde 1 saat kadar bekletiyoruz Daha sonra buzdolabına kaldırabiliriz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PORTAKAL REÇELLİ TARİFİ

PORTAKAL REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
4 Adet Büyük Sulu Portakal
1 Kilo Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu

Hazırlanışı

Portakallarımızı güzelce yıkıyoruz ardından portakal kabuklarımızı ince orta büyüklükte şeritler halinde doğruyoruz Portakalın içlerini ise küçük küçük doğrayıp tencereye bir sıra iç bir sıra şeker olmak üzere yerleştiriyoruz.1 gece ağzı kapalı olarak bekletmek üzere buzdolabına koyuyoruz.

Evet belki biraz zahmetli dedikleri kısım kabukları için olabilir nedeni ise portakal kabuklarının acılığını almak için yapılan işlemler Doğradığımız kabukları üzerini geçek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika pişiriyoruz ardından süzüp soğuk sudan geçiyoruz ve tekrar tencereye alıp aynı işlemi uyguluyoruz Kaynatma işlemini bir defa yapanlarda var ama garanti olsun diye ben iki defa yapıyorum:)

Süzdüğümüz kabukları soğuk suda 20 dakika bekletiyoruz ardından tekrar süzüyoruz bu işleminde 3-4 defa yapıyoruz En son tekrar soğuk suya koyup 1 gece bekletiyoruz Ertesi sabah portakal içlerimizin sulandı göreceğiz tenceremizi ocağa alıp üzerine süzdüğümüz kabukları ekliyoruz kaynayınca köpürmesini fotoğraf-1önlemek amacıyla tere yağımızı koyup karıştırıyoruz Kaynayan reçelimizin altını kısıp 30 dakika kadar arada karıştırarak pişiriyoruz.

En son limon suyumuzu sıkıp 4 dakika daha kaynatıp reçelimizin altını kapatıyoruz Soğuması için 2 saat kadar beklettikten sonra kavanozlara koyuyoruz ve hava almasını önlemek için ters çeviriyoruz yarım saat sonra buzdolabına koyabiliriz.Ölçülerimizden 2 kavanoz reçel çıkıyor
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

VİŞNE REÇELLİ TARİFİ

VİŞNE REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
1,5 Kilo Vişne
5,5 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım limon Suyu...
1 Çay Kaşığı Tere yağ
1,5 Su Bardağı Su

Hazırlanışı

Vişneleri güzelce yıkadıktan sonra bir kat vişne bir kat şeker olmak üzere tencereye koyuyoruz Ben çekirdeklerini ayıklamadım lakin çok zaman alıyor ve çekirdekleriyle pişirmek sorun değil bence

Tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Her ne kadar suyunu verme SEDE harmanlanması açısından iyi oluyor Ertesi sabah tencereyi ocağı alıyoruz suyumuzu ilave ediyoruz.
Reçelimiz kaynamaya başlayınca tereyağını ilave ediyoruz ki çok fazla köpürme olmasın Reçelimizi kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz Limon suyumuzu ilave ediyoruz.10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Sıcakken kavanozlara koyup kavanozu ters çeviriyoruz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabiliriz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEFTALİ REÇELLİ TARİFİ

ŞEFTALİ REÇELLİ TARİFİ
Malzemeler
4 Kilo Şeftali(3 kavanoz çıktı siz isterseniz kiloyu daha az tutabilirsiniz.)
9 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tere yağ...
Yarım Limon Suyu

Hazırlanışı

Şeftalilerimizin kabuklarını soyarak orta büyüklükte doğruyoruz Tenceremize bir sıra şeftali bir sıra şeker olmak üzere güzelce koyuyoruz.1 gece buzdolabında bekliyoruz.

Ertesi gün 1tencerimizi ocağa koyarak kaynayınca yağımızı ilave ediyoruz Burada amaç reçelimizin köpürmesini önlemek nitekim çok etkili oluyor:).1 saat kadar reçelimizi kaynattıktan sonra limon suyumuzu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatıyoruz.( reçelimizin kıvamı çok önemli ,ne çok sıvı nede çok katı olacak)
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SALÇALI SOSİS

SALÇALI SOSİS
Malzemeler
10 Adet Küçük Sosis
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
1 Çay Bardağı Su
Tuz

Hazırlanışı

Sosislerimizi yıkayıp çok kalın olmayacak şekilde halka doğruyoruz sıvıyağı koyduğumuz tavada 5 dakika çeviriyoruz iyice kabaran sosislerimize salçamızı ekleyerek 1karıştıryoruz suyu ve istenilen miktarda tuzu ekleyerek 2 dakika sonra ocaktan alıyoruz Sıcak olarak servis ediyoruz afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

KAVRULMUŞ ISPANAK MEZESİ TARİFİ

KAVRULMUŞ ISPANAK MEZESİ TARİFİ
Malzemeler
2 Bağ Yıkanmış Ispanak
1 Büyük Soğan
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ...
2 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Maydanoz

Hazırlanışı

Soğanları küp doğrayıp yağda 5 dakika kadar çeviriyoruz çok fazla öldürmeden ince ince doğranmış ıspanaklarımızı da ekliyoruz ıspanaklar suyunu verip çekmeye başlayınca şekerimizi ve tuzumuzu ilave edip iyice karıştıyoruz,5 dakika sonra altını kapatıyoruz Hafif sıcaklığı gidince uygun bir kaseye alıp üzerine yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştırıp Soğuk olarak servis edebiliriz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ROKA PESTO SOS TARİFİ

ROKA PESTO SOS TARİFİ
Malzemeler
1 Bağ Roka
8-9 Dal Maydanoz
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı...
2 Diş Sarımsak
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Mayonez

Hazırlanışı

Yıkanıp doğranmış rokaları zeytinyağını ve sarımsakları RONDODAN koyup eziyoruz Ardından maydanozlarımızı ekliyoruz tekrar RONDODAN geçiriyoruz En son yoğurt ve mayonezi ekleyerek hepsini çekiyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA KAŞARLI TERE YAĞLI MANTAR KASELERİ TARİFİ

FIRINDA KAŞARLI TERE YAĞLI MANTAR KASELERİ TARİFİ
Malzemeler
30 Adet Mantar
Tereyağı
Tuz...
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar

Hazırlanışı

Mantarlarımızın kabuklarını soyup orta 1kısımını çıkartıyoruz, porsiyonluk güveçlerimizi yağlayarak, yıkadığımız ve her birinin ortasına tereyağı ve hafif tuz koyduğumuz mantarları koyuyoruz Yaklaşık olarak dört güveç oluyor fırın tepsimizin dibine biraz su koyduktan sonra güveçlerimizi içine yerleştiriyoruz Önceden 200 derece 1sıtığımız fırında mantarlarımızı bir saat kadar pişiriyoruz Fırından çıkmalarına yakın kaşar peynirimizi serperek eriyince sıcak olarak servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞAKŞUKA TARİFİ

ŞAKŞUKA TARİFİ
Malzemeler
4 Adet Patlıcan
4 Diş Sarımsak
2 Adet Soğan...
3 Adet Çarliston Biber
4 Adet Domates
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Sıcak Su
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Çeyrek Demet Maydanoz

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup ılık tuzlu suda 1 saat kadar bekletiyoruz Tavamıza yağımızı koyup küçük küçük 1doğradığmız soğan ve sarımsaklarımızla beraber tuzumuzu koyup çeviriyoruz biberleri ekliyoruz yaklaşık olarak bir dakika sonra salçamız ile kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz Domatesler suyunu vermeye başlayınca sıcak suyumuzu ekleyerek 10 dakika pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.

Süzüp kuruladığımız patlıcanları küp doğrayarak kızgın yağda kızartıp 10 dakika kadar peçetede süzdürüyoruz Ardından servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosumuzu döküyoruz en üste ise ince ince kıydığımız maydanoz ekliyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Malzemeler
3 Adet Havuç Rendesi(Kabukları soyulmuş)
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Ceviz...
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Mayonez
2 Diş Sarımsak Rendesi
Bir Çimdik Tuz
Üzeri İçin 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Hazırlanışı

Tavamıza sıvıyağı koyup havuçlarımızı 5 dakika kadar çeviriyoruz, ayrı bir kapta mayonez yoğurt sarımsak rendesi tuz iri parçalanmış ceviz ve havuçları karıştırıp servis tabağına alıyoruz.Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA KREMALI PATATES

FIRINDA KREMALI PATATES
Malzemeler
4 Adet Patates
1 Paket Krema
1 Çay Kaşığı Tuz...
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar

Hazırlanışı

Patatesleri orta kalınlıkta halka doğrayıp krema ve tuz içinde 2 saat kadar bekletiyoruz Uygun büyüklükte bor cam yağlı kağıt serip patatesleri diziyoruz kalan sosu üzerine gezdirip önceden 200 derece ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz En son rendelenmiş kaşarları üzerine serpip 5 dakika daha fırında pişiriyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar