3 Ağustos 2014 Pazar

Davet kebabı

Davet kebabı

Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 bardak pirinç...
4 bardak et veya tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz
2-3 uzun patlıcan

Hazırlanışı
Patlıcanları uzunlamasına incecik dilimleyip kızartın. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Etleri 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesiyle suyunu salıp çekene dek kısık ateşte kavurun Pirinci sıvıyağda normal pilav yapar gibi kavurup ocağın altını kapatın.
Kızarmış patlıcan dilimlerini yuvarlak bor cam veya tepsinin kenarına yerleştirin. Ortaya kavurduğunuz etleri koyun etlerin etrafına kavurduğunuz pirinci yerleştirin.
Patlıcanları et ve pirinçlerin üzerine gelecek şekilde kapatıp et suyu ve tuzunu yavaşça ilave edin. Bor camın kapağını kapatıp 180 C fırında pirinçler şişene dek pişirin Afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

PİSİ BALIĞI TAVASI TARİFİ

PİSİ BALIĞI TAVASI TARİFİ
MALZEMELER
1 kg. Pisi balığı,
1 su bardağı kızartma yağı
1 avuç un,...
Tuz, limon, maydanoz,
Yapılışı :

Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp. biber le­yiniz.
Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağ­da her tarafını pembe renkte kızartınız.
Kâğıt yayılmış tepsiye çıkarınız. (Fazla yağın git­mesi için).
Servis tabağına, zevkinize göre yerleştiriniz.
Limon, maydanoz dallarıyla AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ARAP USULÜ BABAGANNUŞ TARİFİ

ARAP USULÜ BABAGANNUŞ TARİFİ
Malzemeler
5 Adet Patlıcan
4 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
◦1 Çorba Kaşığı Tahin...
1 Diş Sarımsak Rendesi
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber

Hazırlanışı

Patlıcanlarımızı ocakta çevirerek her yerini közlüyoruz(Fırında közlemek lezzetli olmuyor biraz temizliğine katlanacaksınız:).Sıcaklığı hafif gidince kabuklarını soyarak küçük küçük doğruyoruz sonra sırasıyla limon suyu,sarımsak rendesi yoğurt tahin ve tuzumuzu koyarak karıştırıp Servis tabağına koyuyoruz üzerine sıvıyağında kavurduğumuz kıymamızı onun üzerine de kabuklarını soyup küp doğradığımız domates ve biberlerimizi koyup servis ediyoruz

Afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

ARAP USULÜ BAMYA TARİFİ

ARAP USULÜ BAMYA TARİFİ
MALZEMELER
1 Kilo Bamya
1 Büyük Soğan
4 Adet Domates...
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Diş Sarımsak Rendesi
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı KUZBERE
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
Sıcak Su

Hazırlanışı

Bamyalarımızı yıkayıp kuruması için tepsiye yayıyoruz kuruyan bamyalarımızın baş kısımlarını kesiyoruz.(Eğer bamyamızı buzluğa koymak istersek bu aşamada koyabiliriz daha sonra yapmak istediğimizde 1 gece öncesinde buzluktan çıkararak peçete ile kurulamamız yeterli).

Bamyaların salyalanması önlemek amacıyla yarım çay bardağı sıvıyağ ile tavada hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Sıra geldi yemeğimizi hazırlamaya Tenceremize küp doğradığımız soğanları koyup kalan yağ ile bir iki çeviriyoruz ardından kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesi ve salçaları ekliyoruz.2 dakika çevirdikten sonra bamyalarımızı da yemeğimize katıyoruz Bamyaların üzerine geçecek kadar sıcak su ve tuzumuzu ekliyoruz Yemeğimizin pişmesine yakın ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile sarımsak ve 1küz bereyi kızdırıp yemeğimize ekliyoruz en son altını kapattıktan sonra limon suyumuzu ekliyoruz. servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ARAP USULÜ KABAK DOLMA TARİFİ

ARAP USULÜ KABAK DOLMA TARİFİ
Malzemeler
12 Adet Küçük Boy Kabak
1 Adet Soğan
250 Gr Koyun Kıyması...
1 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Adet Limon Suyu

Sos Malzemeleri
4 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Adet Domates
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Sıcak Su

Hazırlanışı

Kabaklarımızın her iki ucunu oymak için kesiyoruz tüm olarak kabak oyacağıyla içlerini oyuyoruz Normalde tariflerde kabakları ortadan bölüp oyarlar ARAP usulü kabak dolmamızın en önemli özelliği küçük kabaklarımızı tüm olarak kesmeden oymaktır İç harcımız için kıyma küçük küçük doğradığımız soğanlar pirinç salça sıvıyağ ve baharatlarımızı karıştırıyoruz.

Kabaklarımızın içlerini uç kısımlarında hafif boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz Tenceremize sıvıyağı koyup halka doğradığımız sarımsakları hafif çevirip salçamızı ve kabuklarını soyup küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.Sosumuz birbirine bütünleşince tenceremizin yarısına gelecek kadar sıcak su ve tuzumuzu ilave ediyoruz Kaynayınca içine kabaklarımızı koyuyoruz Yemeğimizde kabaklarımız bol sosun içinde pişiyor Kısık ateşte kabaklarımız yumuşacık olana kadar pişirmeye devam ediyoruz Altını kapatınca limonumuzu sıkıp 1 saat kadar dolmamızı dinlenmeye bırakıyoruz Sonra suyuyla birlikte afiyetle yiyebiliriz.(Sunum resimlerimde yemeğin sosundan AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ARAP USULÜ NAR EKŞİLİ SARIMSAKLI BEYAZ LAHANA SARMASI





ARAP USULÜ NAR EKŞİLİ SARIMSAKLI BEYAZ LAHANA SARMASI
Malzemeler
Bir Adet Orta Boy Beyaz Lahana
1 Adet Soğan
5-6 Adet Sarımsak...
Yarım Çay Bardağı Nar Ekşisi
250 Gram Kıyma
1 Su Bardağı Pirinç
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Yenibahar
Tuz

Hazırlanışı

Lahanamızın ortasını dikkatli bir şekilde çıkartıp, yapraklarını yırtmadan sıcak ve tuzlu suda 10-15 dakika kadar haşlıyoruz Haşlanan yapraklarımızı süzüp soğuması için kenarda bekletiyoruz.

İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz Üzerine

kıymamızı pirincimizi sıvıyağımızı kimyon yenibahar ve tuzumuzu ekledikten sonra bütün malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz Ardından lahanalarımızı güzelce tezgaha yayıp iç harcımızdan lahana yapraklarının kenarlarına koyarak sarıyoruz Sarma işlemi bittikten sonra, tenceremizin dibine yırtık yapraklarımızı diziyoruz Sardığımız lahanaları güzelce sıkı bir şekilde tencereye diziyoruz.

lahanaların en üstüne sarımsaklarımızı doğruyoruz, sarmalarımız dağılmasın diye tabakla üzerlerini örtüyoruz Yarım çay bardağı sıvıyağ ve sarmaların yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyip 40-50 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

En son olarak sarmalarımız piştikten sonra altını kapatarak nar ekşimizi üzerine gezdiriyoruz ve 15-20 dakika demlenmesini bekliyoruz. yoğurtla servis ediyoruz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ

YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Küçük Mantı
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ...
1,5 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
4 Su Bardağı Sıcak Su
1 Tablet Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane

Hazırlanışı

Tenceremize sıvıyağımızı koyup salçalarımızı ekliyoruz hafif çevirdikten sonra sıcak suyumuzu da ekliyoruz bir taşım kaynaktık tan sonra tuz, et suyu ve nohutlarımızı ekliyoruz.5 dakika sonra mantılarımız çorbamıza ekliyoruz ve pişene kadar ocaktan indirmiyoruz Çorbamızın su durumunu biz ayarlıya biliriz eğer suyunu çekerse bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz Mantılarımızda piştikten sonra çorbamızın altını kapatıp limon suyu ve nanemizi ekleyerek karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SARIMSAKLI KÖFTE (FELLAH KÖFTESİ TARİFİ

SARIMSAKLI KÖFTE (FELLAH KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler
2 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Su Bardağı İrmik
2 Su Bardağı Sıcak Su(Bulgur ve irmiği ıslatmak için)...
1 Yumurta
Yarım Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1,5 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Yoğurmak İçin Sıcak Su
Haşlama Suyu İçin 3-4 Adet Limon Tuzu

Sos Malzemeleri
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Zeytin yağ
Yarım Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1,5 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Yarım Çay Bardağı Sıcak Su
Hafif Tuz

Hazırlanışı

Bulgur ve irmiğimizi yoğurma kabına koyup sıcak su ile ıslatıyoruz yeterince şişince biber salçası tuz ve kimyon ekleyerek yavaş yavaş sıcak su ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz Hamurumuza yoğurma işlemi sırasında unumuzu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz burada önemli bir püf noktası var Unumuzu çok katarsak hamurumuz çok sert olur, unumuzun kıvamını yoğurma işlemi sırasında biz ayarlamalıyız Hamurumuz mümkün olduğunca sıcak su ile yoğurmalıyız, hamurumuzun kıvamı sakız gibi olmalı.

Yaklaşık olarak 15 dakika yoğurduktan sonra en son yumurtamızı kırıp hamurumuzu artık toparlamaya başlıyoruz Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar alarak yuvarlıyoruz, ortasına serçe parmağımızla bastırıyoruz Unladığımız bir tepsiye yaptığımız köfteleri diziyoruz.

Sıra sosumuzu hazırlamaya geldi Tavamıza sıvıyağı ve zeytinyağını koyup ezdiğimiz sarımsakları hafif çevirdikten sonra salçalarımızı ekliyoruz.2 dakika kadar kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp kop doğradığımız domates ekliyoruz Domatesler hafif suyunu salınca ince ince kıydığımız maydanozları tuzu ve suyu muzu da ekleyip 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.

Genişçe bir tencereye sıcak suyumuzu koyup İçine tuz ve köfte lirimizin pişerken dağılmasını önlemek için limon tuzunu atıyoruz Kaynamakta olan suyumuza köftelerimizi atıyoruz Lokum gibi pişene kadar köftelerimizi kaynatıyoruz Pişen köftelerimizi süzgeç yardımıyla bor cama alıp üzerine hazırladığımız sosumuzu döküp güzelce karıştıralım AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ARAP USULÜ KURU PATLICAN VE KABAK DOMASI TARİFİ

ARAP USULÜ KURU PATLICAN VE KABAK DOMASI TARİFİ
Malzemeler
10 Adet Kuru Patlıcan
10 Adet Kuru Kabak
5-6 Adet Domates...
1 Çorba Kaşağı Domates Salçası
5-6 Diş Sarımsak
1 Tatlı kaşığı KUZ bere
4 Su Bardağı Sıcak Su(Dolmaları pişirirken)
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Limonun Suyu

İç Harç Malzemeleri
1 Su Bardağı Pirinç
Yarım Kilo Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2-3 Tane Domates
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kimyon

Hazırlanışı

Öncelikle kuru patlıcanlarımızı ve kabaklarımızı direkt pişiremeyeceğimiz için sıcak suda 15 dakika kadar kaynatıyoruz daha sonra süzüyoruz İç harç malzemelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.

Pirinç kıyma küçük küçük doğradığımız soğan sıvıyağ domates salçası kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesler ve baharatlarımızı ekleyerek bütün malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz.

Ardından süzdüğümüz dolmalarımızı güzelce dolduruyoruz yalnız, yarısına kadar doldurursak malzemelerin pişerken dolmalardan taşmasını önleriz Doldurduğumuz patlıcan ve kabak dolmalarımızı tencereye sıkı sıkı diziyoruz.

Ayrı bir tencerede sosunu hazırlıyoruz Sıvıyağımızda doğradığımız sarımsak ve KÜZ bereyi 1 dakika kadar kızdırıyoruz Ardından küp doğradığımız domates ve salçamızı ekliyoruz tuz ile beraber 5 dakika kadar kaynatıyoruz Sıcak suyumuzu ekliyoruz,10 dakika kadar kaynattıktan sonra bunu dolmalarımızın üzerine döküyoruz.

Dolmalarımız dağılmadan pişsin diye üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat kadar pişiriyoruz Tabi bu sizin kuru dolmalarınızın sertliğine bağlı ona göre pişmesini ayarlayabilirsiniz.

En son dolmalarımız pişince üzerine limon suyumuzu gezdiriyoruz
afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

HUMUS TARİFİ

HUMUS TARİFİ
Malzemeler
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yarım Çay Bardağı Tahin
1 Adet Limon...
1 Diş Sarımsak
Tuz
Üzeri İçin
Zeytinyağı
Kimyon
Maydanoz
Pul biber

Hazırlanışı

Haşlanmış nohutlarımızı blender geçiriyoruz iyice eziyoruz, çok katı olmaması lazım o yüzden 2 çorba kaşığı sıcak su ilave edebiliriz Ardından tahin limon suyu ve ezdiğimiz sarımsaklarla hafif tuz ilave ediyoruz ve tekrar blender dan geçiriyoruz.

Humusumuzu küçük bir bor cama alıp üzerine kaşıkla resimdeki gibi batırarak şekiller veriyoruz Zeytinyağını hafif gezdiriyoruz,kimyon , pul biber ve maydanozla süslüyoruz. evet humusumuz hazır , bu mezeyi daha çok et yemeklerinizin yanına yaparsanız çok yakışır.

Afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

HAVUÇ REÇELİ TARİFİ

HAVUÇ REÇELİ TARİFİ
Malzemeler
7 Adet Rendelenmiş Havuç
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi ve Suyu
6 Su Bardağı Şeker...
3Bardak Su
Yarım Adet Çubuk Tarçın
4-5 Adet Karanfil
Yarım Limon Suyu

Hazırlanışı

Suyu şekeri tarçın ve karanfilleri tencereye koyup kaynatıyoruz Rendelenmiş havucu portakal suyu ve kabuğunu ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz Limon suyumuzu ilave edip 10 dakika daha kaynatıp reçelimizin altını kapatıyoruz Hafif sıcaklığı gidince kavanozlara doldurup ters çevirerek vakumlama işlemini yapıyoruz Yarım saat sonra buzdolabına kaldırabiliriz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar