15 Temmuz 2014 Salı

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
MALZEMELER
1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan...
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için

Ayçiçek yağı
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz la çökertme kebabı süsleyelim servis edelim AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PIRATİK EV USULU PİZZA TARİFİ

PIRATİK EV USULU PİZZA TARİFİ
MALZEMELER
1 ekmek hamuru
1 kutu ton balığı
6 yemek kaşığı konserve mısır ...
5 adet siyah zeytin
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı taze kaşar (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet domates
2 adet sivri biber

1.Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, 1 kaşık margarinle pembeleştirin.
2.İçine ketçap, domates salçası, karabiber, tuz ve 1 kahve fincanı su katıp, 2 dakika kaynatın.
3.Pizza tepsisini zeytinyağıyla yağlayın.
4.Ekmek hamurunu tepsiye kenarlarını yükselterek incecik yerleştirin.
5.İçine, hazırladığınız karışımı yayın.
6.Kekiği tuz serper gibi serpiştirip üzerine mısır, ton balığı, ince halka şeklinde doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyun.
7.175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
8.Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PALAMUT IZGARA TARİFİ

PALAMUT IZGARA TARİFİ
Malzemeler:

1 adet palamut
1 adet büyük soğan...
2 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
tuz
karabiber
kekik
maydanoz
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanması:

Balıklar temizlenip tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır. Soğuyan balıkların kılçıkları çıkarılıp etleri ince ince kıyılır. Etler ufalanmış ekmek içi rendelenmiş soğan karabiber kekik maydanoz ve yumurtalarla yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Kağıt peçeteye alınıp sıcak servis yapılır
www.sefabdullahusta.com

EV USULU LOKUM TARİFİ

EV USULU LOKUM TARİFİ
MALZEMER
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker...
1-2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket muzlu puding
100 gr Hindistan cevizi

Süt, 2 paket puding, irmik ve şeker tencereye alınır ve sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 DK pişirilir. Ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir iyice yedirilir.
Daha sonra bu karışım soğumaya alınır, arzu eden dipfrizinde de hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
İyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket Hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz, bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz…
Avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp Hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak her yerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdan la batırabilirsiniz her lokuma ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar. Daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekilde de şık bir pasta süsüyle daha güzel sunum oluyor AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA HAMSİ TAVA

FIRINDA HAMSİ TAVA
MALZEMELER
750 gr. hamsi
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz...
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI

Hamsiler iyice yıkanır temizlenir. Bir fırın tepsisine piyazlık doğranmış soğanlar ve kıyılmış maydanozlar üzerine de hamsiler dizilir. Tuz, karabiber serpilir, sıvıyağ gezdirilir. 180 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirilir AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MANTAR KAVURMASI TARİFİ

MANTAR KAVURMASI TARİFİ
Malzemeler:
1kg.kültür mantarı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı...
2 adet sivri biber
2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
yeterince tuz
Yapılışı:
Kültür mantarlarının uç kısımları kesip yuvarlak kısmı yani şapkasını soyup yıkayıp dilimledim.

Kabuklarını soyup piyazlık doğradığım soğanları zeytinyağında pembeleştirip incecik doğradığım sivri biberleri ekleyip kavurmaya devam ettim Sivribiberlerde yumuşayınca mantarları ilave edip orta kısık ateşte mantarlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak kavurdum.

İnce ince doğradığım maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırıp altını kapattım Servis tabağına alıp üzerine maydanoz ve pul biber serpiştirdim.
Afiyet olsun,
NOT Özellikle diyet yapan arkadaşlarım yağ oranını azaltıp kavurduğumuzda ve bol çiğneyerek tüketildiğinde hem çok doyurucu HEMDE hazmı diğer sebzelere oranla daha zor olduğu için geç acıktıran bir besin Tavsiye ederim.

ISPANAKLI MÜJVER TARİFİ

ISPANAKLI MÜJVER TARİFİ
MALZEMELER
Yarım Kg ıspanak
Yarım kuru soğan
Birkaç dal maydanoz...
2 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
İsteğinize göre baharat
Kaynar suyun içine doğranmış ıspanakları atın. Kaynar suyun içinde ıspanaklar yarım dakika kadar beklesin ve ardından hemen çıkarın. Çıkarılan ıspanakları iyice süzülmeleri için süz geçe koyun ve bekletin. Bu esnada kuru soğanı ve maydanozu çok ince kıyın geçirin. Derin bir kabın içine 2 yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine unu, CIRPIN geçirdiğiniz sebzeleri, baharatı, tuzu ve iyice süzülmüş ıspanakları ekleyin. Kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışıma yağı ilave edin. Yayvan bir teflon tavanın dibini çok az yağla yağlayın. Hazırladığınız karışımı tavaya boşaltın ve kaşık yardımı ile yaydırın veya parça parça birer kaşık tavaya koyarak . Kısık ateşte önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişirin. Börek görünümüne gelen ıspanak mücveriniz hazırdır. 1 kase yoğurt eşliğinde servis yapılabilir. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

EV YAPIMI CEZERYE TARİFİ

EV YAPIMI CEZERYE TARİFİ
Malzeme
1 kg havuç, yeterince şeker
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı makineden geçirilmiş ceviz veya fındık,...
2 su bardağı
HİNDİSTAN cevizi, yeteri kadar pudra şekeri.

Yapılışı : Havuçlar yıkanıp üzerleri kazındıktan sonra , haşlanarak rendeden geçirilir. Suyu hafifçe avuç arasında sıkılır. Bunun için ölçü ayar; 2 bardak suyu sıkılmış havuç, 1 bardak şeker.

Ölçüyü aldıktan sonra şeker küçük bir tencereye boşaltılır. Üzerine örtecek kadar su konur, karıştırarak ocakta eritilir köpükleri alınır.

Aynı bir yerde bekletilen rendelenmiş havuç şekerin üzerine dökülür. Hafif ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak şeker şurubu çekinceye kadar pişirilir. 4 yemek kaşığı nişastayla bağlayalım koyu kıvama gelene kadar kaynatıp tepsimizin altını Hindistan cevizi döküp cezeryeyi koyuyoruz üzerini süsledikten sonra
servis ediyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ACILI KURABİYE TARİFİ

ACILI KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER
3,5 su bardağı un
1 adet yumurta
250 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin...
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pul biber
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtanın akını ve sarısını ayırırız. Bir yoğurma kabına margarini, yumurta akını, pul biberi, sirkeyi ve tuzu koyarak karıştırırız. Unu ve kabartma tozunu eleyip ekleriz. İyice yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alarak istediğimiz gibi şekillendiririz. Ben belli bir büyük parça alarak onu tezgahta yaydım. Sonra bıçakla bölerek fotoğraftaki gibi şekillendirdim. Önceden yağlanmış fırın tepsisine şekillendirdiğimiz kurabiyeleri biraz aralık bırakarak yerleştiririz. Üzerine yumurtanın sarısını fırça ile süreriz ve bastırmadan çatalla çizikler oluştururuz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiririz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MANTAR KURABİYE TARİFİ

MANTAR KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı mısır nişastası
1,5 su bardağı un
3 yumurta ...
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
2. Yumuşatılmış margarin, yumurta ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
3. Un, nişasta, ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.
4. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıkla dizin.
6. 1 cm çaplı bir kalıbı ilk önce kakaoya batırın daha sonra hamurların ortasına batırıp çıkararak mantar şekli verin.
7. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Mantar kurabiyeniz piştikten sonra ortalarına reçel dökerek servis edebilirsiniz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YUMURTALI PAZILI ISPANAK TARİFİ

YUMURTALI PAZILI ISPANAK TARİFİ
Malzemelerimiz:
2 bağ pazı
200 gr ıspanak
1 büyük soğan...
4 yumurta
2 yemek kaşığı margarin
Tuz karabiber
,2 kesme şekeri
Pazıları ve ıspanakları yıkayıp kalın şekilde doğruyoruz. Ve bir tencereye aktarıp içine su koymadan kısık ateşe kapağını kapatarak ölmesini bekliyoruz. Bu tarz sebzeler pişerken su saldığı için içine su koymuyoruz.
Soğanı soyup küp şeklinde doğruyoruz. sonra bir tavada margarin ve soğanı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Soğanlar piştikten sonra diğer tenceredeki ölmüş pazıları ve ıspanakları süzüp soğana katıyoruz ve biraz daha pişiriyoruz tuzunu karabiberini ve kesme şekerini ilave edip karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla pazının saplarına bastırdığımızda eziliyorsa pişmiş demektir
Sonrasında yemekte kaşık yardımıyla Kaç yumurta kırılacaksa o kadar oyuk açmak gerekiyor. Açtığımız oyuklara yumurtaları kırıyoruz. tepsiye dokuyoruz üstüne yumurtaları kırıp fırınlıyoruz
Yumurtalar pişene kadar fırınlayalım AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar