15 Temmuz 2014 Salı

SUCUKLU ISPANAK TARİFİ

SUCUKLU ISPANAK TARİFİ
MALZEMELER

İstediğiniz kadar kangal dana sucuk
1 kg ıspanak...

Yarım kahve fincanı pirinç ve ya bulgur
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber, tuz pul biber

YAPILIŞI

Yemeklik doğranmış soğanı tavaya alıp, sıvı yağda sote leyin. İri kıyılmış veya halka kesikmiş sucuklarda soğanla beraber sote leyin Yıkanmış, doğranmış ıspanakları kendi suyunda pirinçleri ve tuzu ilave ederek haşlayın ( Haşlarken çok az pirinç atıldığında ıspanağın kendine veya acılığını alır ıspanak daha lezzetli olur).Fazla suyunu avucunuzun içinde hafifçe sıkarak ıspanağı sucuklu soğana ekleyip, kavurun. Ispanağın arasına kaşık yardımıyla , baharat ve tuzunu ister seniz tepsiye ıspanağı koyun üzerine halka sucuk dizin fırınlayın 160 derece 20 dakika fırınlayın pişirin. Sıcak olarak servis yapın AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

CACIKLI ARAP KÖFTESİ TARİFİ

CACIKLI ARAP KÖFTESİ TARİFİ
MALMEMELER
1 bağ ıspanak(650-750 gr)
4 kaşık zeytinyağı
Süzme yoğurt...
2 diş sarımsak
Tuz
Köfte malzemeleri: • 2 bardak köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
200 gr yağsız kıyma (çiğ köftelik)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
Tuz
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber (isteğe göre azaltılabilir ama azaltmayın :))

Yapılışı:
Bulgur ve irmik 1.5 bardak su ile ıslatılır. Yarım saat ıslandıktan sonra et ve baharatlar eklenir. 1Sakızlana kadar iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır. Yuvarlanırken yapışmaması için avuç içi hafif ıslatılır. Bütün köfteler yuvarlanır. Ispanaklar yıkanır, doğranır. Sıvı yağ yayvan bir tencereye alınır. Biraz ısınınca ıspanaklar eklenir. Harlı ateşte sulandırmadan kavrulur. Suyunu çekince ocaktan alınır. Soğuduktan sonra yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır.
Tencereye 2 litre kadar su koyulur. Ocağa alınır. Su kaynayınca tuz eklenir, köfteler kaynayan tuzlu suya atılır. 4-5 dakika kadar kaynayan köfteler kevgirle alınır. Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır, eritilir. Isınınca pul biber eklenir. Bir iki defa karıştırdıktan sonra, üzerine haşlanan köfteler eklenir.
Yağın ve biberin lezzetini alması için 1-2 dakika beraber kızartılır. Ocaktan alınır. Köfte ve cacık hazır olduğuna göre artık buluşturabiliriz Cacık geniş bir servis kabına alınır. Üzerine kızaran köfteler yayılır. Afiyetle yenir. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MISIR UNLU PIRASALI EKMEK TARİFİ

MISIR UNLU PIRASALI EKMEK TARİFİ
malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 su bardağı mısır unu...
1 su bardağı un
1 paket krema (200 ml yoğurtta kullanabilirsiniz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
pul biber
3 dal pırasa beyaz kısımları
2 demet maydanoz
1 tutam dere otu
1 su bardağı kaşar rendesi
az tere yağ
üzeri için çörek otu koyulabilir

hazırlanışı:
Öncelikle yumurtaları ve kremayı birlikte (bir çırpıcı yardımıyla) çırpalım. Daha sonra içine sıvı yağıda ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Unları, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip harç iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
Pırasaları ve maydanozu ince kıyalım, kaşarı rendeleyelim. Pul biberle birlikte hepsini unlu karışıma dahil ederek harmanlayalım.
Tere yağ la yağladığımız bir kek kalıbına (ben kelepçeli bir kalıp kullandım ama her türlü kalıp ya da fırına dayanıklı bir kap olabilir) kek harcını aktarıp üzerine de çörek otu serpiştirelim.
180 derecelik ön ısıtmasını yaptığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Bu arada pırasalarla ilgili ön pişirme işlemi yapmadığımız yani çiğ olarak kullandığımızdan mümkün olduğunca ince kıymanızı öneririm.
Pırasa ve mısır unu birlikteliği kesinlikle muhteşem denenmesi gereken bir lezzet. Herkese sevgilerimi gönderiyor deneyecek olanlara afiyetler olsun diyorum
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SALYANGOZ MİNİ ÇÖREKLER TARİFİ

SALYANGOZ MİNİ ÇÖREKLER TARİFİ
MALZEMELER:
750 gr un,
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su...
1 çorba kaşığı maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı çörek otu
1 yumurta sarısı
1 paket margarin.

YAPILIŞI:
Mayayı 1 bardak ılık süt ve şekerle eritin 5 dk. köpürmesi için bekleyin ve diğer sütü ve ılık suyu ekleyerek ve unu tuzu ilave ederek yoğurun,1 saat sıcak bir ortamda iyice kabana kadar üzerini örterek bekletin sonra margarinin yarısını hamurun içine koyup yoğurun biraz un ekleye bilirsiniz sonra lahmacun büyüklüğünde hamuru açın ve kalan margarini elinizle bu açtığınız hamura sürün ve ortadan 2 ye kesin rulo şeklinde her 2 parçayı da sarın ve üzerine sıvı yağda karıştırılmış yumurta sarısını sürerek çörek otunu bolca serpin bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra tepside de yarım saat beklettikten sonra fırında güzelce pişirin.

AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

HAŞHAŞLI TATLI

HAŞHAŞLI TATLI
MALZEMELER
3 adet yumurta
su bardağı şeker
su bardağı haşhaş...
su bardağı irmik
su bardağı süt
su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
paket VANİLYA
paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
yarım su bardağı su
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin: 2 paket toz ŞANTİ 2 su bardağı süt
Hazırlanışı Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırıp yağlanmış kare BORCAMA karışımı döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.
Su ve şekeri 2dk kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilık şerbeti ılık kekin üzerine kaşık ile döküp soğumaya bırakın.
Süt ve ŞANTİYİ çırpıp soğuyan kekin üzerine SURUN AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ELMALLI KEK TARİFİ

ELMALLI KEK TARİFİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ...
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytin yağı
2,5 su bardağı un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 dilim limonun suyu
1 adet limonun kabuğu

Üzeri için :
3 adet elma
Tarçın
Pudra şekeri

Yapılışı :
•Yumurta ve şekeri derin bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpın.
•Yağı ekleyerek tekrar çırpın.
•Süt ve sıvıyağı ekleyerek bir kez daha 2-3 dakika çırpın.
•Unu elekten geçirerek ekleyin.
•Unu eklerken vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin ve tekrar 5-6 dakika çırpın.
•Limon suyunu ve limon kabuğunu da ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın.
•Kekiniz normal kek hamuru gibi çok sıvı olmayacaktır. Daha çok krema kıvamında olacaktır.
•Kekiniz krema kıvamına geldikten sonra yağladığınız kek kalıbınıza dökün. (Burada kek kalıp kullandım).
•Fırını 180 dereceye ayarlayın.
•Elmaların kabuklarını soyarak, çekirdeklerinden ayırın elmaları dilimleyin.
•Dilimlediğiniz elmaları şekilde görüldüğü gibi yerleştirin.
•Kekinizi önceden ısıtılmış olduğunuz fırında pişirin.
•Kekin ilk yarım saatti kapağı hiç açmayın.
•Keki fırından aldıktan hemen sonara üzerine pudra şekeri ve tarçını ekleyin.
•Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YAPRAK CİYER TARİFİ

YAPRAK CİYER TARİFİ
MALZEMELER
Yaprak Ciğer
Malzemeler
500GR Dana ciğer...
2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
tuz

Yapılışı:

Ciğerin zarını soyun ve yaklaşık 1 cm. kalınlığında ince ince(yaprak gibi) doğrayın. Fakat çok ince olmamalı yoksa çok gevrek olur. Doğradınız ciğerleri bir kaba alın ve buzdolabında 6 saat bekletin. Bir peçete üzerine unu serin ve dolaptan çıkarttığınız ciğerleri una bulayın. Tavaya sıvı yağ koyun ve yağ iyice kızınca ciğerleri güzelce pişirin ve servis tabağına alın. Servis tabağını dilimlenmiş domates veya patates yada taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

SEBZELİ PİZZA TARİFİ

SEBZELİ PİZZA TARİFİ
MALZEMELER
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı...
1 yemek kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz Kekik
Üzeri İçin
150 gr mantar
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 yeşil biber
100 GR mısır
Karabiber Tuz
Yapılışı
1. Hamuru için, ılık su, maya ve şekeri yoğurma kabında 5 dakika bekletin.
2. Üzerine tuz ve zeytinyağı ekleyin.
3. Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yoğurun.(gerekirse un ilave edebilirsiniz)
4. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
5. Hamuru mutfak tezgahında elinizle bastırarak daire şeklinde açın.
6. Yağlı kağıt serdiğiniz pizza kalıbının içine yayın.
7. Domates salçası, zeytinyağı tuz ve kekiği karıştırarak sosunu hazırlayın.
8. Hazırladığınız sosu hamurun üzerine sürün.
9. Biberleri ve mantarları küp doğrayın.
10. kaşar peynirini rendeleyip hamurun üzerine yayın.
11. Küp doğradığınız sebzeleri peynirin üzerine yerleştirin.
12. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın kaşar peynirini usta koyup
13. Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
14. Dilimleyerek sıcak servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MİNİ PİZALAR TARİFİ

MİNİ PİZALAR TARİFİ
MALZEMELER
500 gram un
25 gram yaş maya
Üç buçuk su bardağı ılık su ...
1 çay bardağından fazla tozşeker
100 gram yağ
Tuz
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ortasına:
Arzunuza göre yeşil zeytin, sosis, mantar, kıyma, beyaz PEYNİR

UNU eleyin. Ortasına yaş mayayı koyup, 1 su bardağı ılık suyla ıslatarak bekletin. Kalan malzemeyi ve iki buçuk su bardağı ılık suyu ilave edip yoğurun. Hamurdan CEVİZ iriliğinde parçalar koparıp, yağlanmış tepsiye küçük toplar halinde dizin. 5 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurların ortalarını bastırıp, arzu ettiğiniz malzemeyi (yeşil zeytin, sosis, mantar, kıyma, beyaz PEYNİR koyun. Kenarlarına az yumurta sarısı yada yumurta koyun sürün. Arzu ederseniz malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. 10 dakika kadar bekletin. 180 derecede ısıtılmış fırında, 10-15 dakika pişirin. isteye göre malzeme koya biliriz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

BAMYALI MİSKET KÖFTE TARİFİ

BAMYALI MİSKET KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
Yarım kg. bamya
1 adet kuru soğan
1 adet domates...
1 adet limon
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı kadar su
Misket köfteler için :
250 gr. dana kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber (1 er tatlı kaşığı )
1 adet soğan
Kızartmak için : 1 su bardağı kadar sıvıyağ

Bamyalar yıkanır suları iyice süzülüp yarım limon suyu üzerine sıkılır.
Bir kenarda bekletilir. Kıymanın içine soğan rendelenir. Tuz, karabiber,
bayat ekmek içi ilave ederek güzelce yoğrulur. Köfte harcı dinlendirilirken
bamyalar ayıklanır. Bamyaların ayıklaması bitince, dinlendirilen harçtan
misket köfteler yapılır. Köfteler bir tavada kızgın sıvıyağda sadece 1-2 dk.
kadar kızartılır. Tam pişmeden ,sertleşmeden ve rengi koyu olmadan alınır.
Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilerek, küp doğranmış
soğanlar hafif sotelenir. Sonra küp doğranmış domatesler ilave edilir.
Bir iki tur çevrilip bekletilen bamyalar eklenir. Son olarak köfteleri ilave edilir.
Kalan yarım limonun suyu bamyaların üzerinde gezdirilerek 2 su bardağı kadar
da su ilave edilir. 10 dk. kadar önce orta ateşte sonra bamyalar pişene kadar
kısık ateşte yemek pişirilir. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SUSAMLI FIRIN TAVUK DOLMA TARİFİ

SUSAMLI FIRIN TAVUK DOLMA TARİFİ

Malzeme
1.5 kg bütün tavuk
2 yemek kaşığı susam, ...

sosu için 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, tuz

İçi için 1 su bardağı pirinç, 1 adet soğan, 1 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber, 1.5 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Tavaya yağı ekleyip eritin. Ardından soğanı ekleyip 1dk kavurun. Daha sonra yıkadığınız pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dk sonra sıcak suyu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp suyunu çekmeye bırakın. 5dk sonra pirincin suyu çekmesi ile birlikte ocaktan alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. tavuğun sos malzemelerini karıştırın. iç harcı tavuğun içine koyun. Tavuk hepsini alacaktır. Daha sonra tavuğun alt ve üst kısmını iyice dikin. (lezzetin içinde kalması için). Tavuğun derisinin altından hafifçe çizik atıp elinizi derinin altına sokup açın. Sosu hem tavuğun derisinin altına hem de üstüne iyice sürün. üzerine bolca susam döktükten sonra . Tavuğu düzgünce fırın kabına yerleştirin. 170 derecelik önceden ısıttığınız fırında 180 derece 45 dakika arası pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar