13 Temmuz 2014 Pazar

KAŞAR PEYNİRLİ BOSTAN KEBABI TARİFİ

KAŞAR PEYNİRLİ BOSTAN KEBABI TARİFİ
Malzemeler
4 adet bostan patlıcanı
500 gr. kuşbaşı doğranmış kırmızı et ve ya kıyma
1 adet kuru soğan...
2 adet domates
1-2 adet çarliston biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Kızartmak için;
1 su bardağı kadar sıvı yağ

Üzerine;
domates, biber ve kaşar peyniri dilimleri

Tarif
Patlıcanlar alacalı soyulur, boyuna ikiye kesilir ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Sonra yıkanıp kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir.
Etler 2-3 yemek kaşığı yağla birlikte tencereye ALINIR ve kendi sularını bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar da eklenip pembeleştirilir. Küp doğranmış domates ve biber de eklenip bir süre daha kavrulur. Yeterince su ve tuz eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar bir fırın kabına alınıp ortaları hafifçe çukurlaştırılır. Pişen etler patlıcanlara paylaştırılır. Üzerlerine domates dilimi, biber ve kaşar peyniri dilimi yerleştirilir. Tepsiye bir miktar salçalı su dökülüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KEREVİZLİ SEBZE GRATEN TARİFİ

KEREVİZLİ SEBZE GRATEN TARİFİ
Malzemeler
2 adet kabak
1 adet kereviz
Bir demet brokoli...
2 adet kırmızı biber
3 adet havuç
3 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
3 dal fesleğen
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Beşamel Sos için;

40 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı dolusu un (40 gram)
2 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tarif
(Öncelikle tüm sebzeleri vitaminleri kaybolmasın diye buharda haşlama yöntemini kullanabilirsiniz. )Bu yüzden de ilk olarak kabakları kabak soyacağı ile soyup dilimleyin.
Kerevizi küp doğrayın.
Kırmızı biberi ve sivri biberleri ufak ufak kesin.
Brokoliyi ufak dallar halinde doğrayın.
Havucu tıraşlayıp dilimleyin ve patatesleri de küp doğrayın.
Haşlanmış bezelye ve ufak ufak doğradığınız fesleğen dışındaki tüm malzemeyi buharda pişirin ve ayrı bir kaba alın.
Derince bir sos kabında tereyağını eritip üzerine unu ilave edip kavurun.
Unun kokusu gidince yavaş yavaş sütü ilave ederek sos haline getirin ve tuz ilave edin.
Yemeği pişireceğiniz kabınıza haşlanan tüm malzemeyi koyup üzerine hazırladığınız beşamel sosunu döküp iyice karıştırın.
Yemeğinizin üstünü, tamamen kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
175 derece fırında peynirler hafif renk DEYİŞTİRENE kadar pişirin.
Dilimleyerek yanında yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun… WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KÖZ PATLICANLI ALİ NAZİK TARİFİ

KÖZ PATLICANLI ALİ NAZİK TARİFİ

Malzemeler
-5-6 adet közlenmiş patlıcan
-1 kase süzme yoğurt...
1-2 diş sarımsak
-tuz/karabiber
500 gr kıyma
-1 yemek kaşığı salça
-2 adet sivri biber
-2 adet domates
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 kaşık tereyağı

Tarif
-Patlıcanlar çok ince doğranır Yoğurt sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır.
-Tavada kıyma yağla birlikte kavrulur Zar büyüklüğünde doğranan biber ve domatesler kıymaya eklenir Kavurma işlemine devam edilir.
-Salça ,tuz ve karabiber kıymaya eklenir 5 dakika daha kavrulur.
-Patlıcan karışımı Servis kabına alınır Üzerine hazırlanan kıymalı sos dökülür.
-Son olarak eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

LİMONLU MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

LİMONLU MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
•1 su bardağı kırmızı mercimek,
•1 adet soğan,
•1 silme tatlı kaşığı salça,...
•1 tatlı kaşığı toz biber,
•3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
•Su,
•Tuz, pul biber, kekik
1 adet taze limon .

Hazırlanışı :
1.Soğanları yemeklik doğrayıp yağ ile birlikte kavurun,
2.Salça ve toz biberi ekleyip onları da kavurun,
3.Yıkadığınız mercimekleri ekleyip az soteleyin,
4.5 su bardağı kadar suyunu da ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın,
5.Mercimekler pişince 1blenderdan geçirin,
6.Kıvamı koyu olduysa eğer istediğiniz kıvama gelene kadar sıcak su ve limon suyunu ekleyin,
7.Tuzunu ve isteğinize göre baharatlarını katıp bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

kaşar peynirli gözleme

kaşar peynirli gözleme
malzemeler
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta...
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt

iç mazemesi

200 gr beyaz peynir
200 gr kaşar peynir
1 tutam taze maydanoz
7 adet taze soğan
1tatli kaşığı kara biber

kızartmak için

1 su bardağı zeytin yağı

yapılış
mazememizle kulak memesi kıvamında hamur hazırlıyoruz 10 bezeye boluyoruz ve hamurumu 15 dakika dinlediriyoruz
hamurumuz dinlenirken ic mazememizin soğanları doğruyoruz maydanozla kaşar peynir ve beyaz peynirimize karıştırıyoruz karabiber verip
harmanlıyoruz hamurlarımızı yufka şeklinde acıyoruz ic mazememizi koyup kapatıyoruz butun hamur bezelerini yaptıktan
sonra tavamıza yağımızı koyup gözlemelerimizi kızarttıyoruz ve servis ediyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA BEŞAMELİ TÜRŞLU TAVUK TARİFİ

FIRINDA BEŞAMELİ TÜRŞLU TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
1kg tavuk but
100 gr kornişon turşu
2 yemek kaşığı domates salçası...
4 adet karışık biber
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz kara biber pul biber
3 yemek kaşığı un
1su bardağı süt
100 gr kaşar peynir

yapılışı

tavukları doğruyoruz tenceremize yağımızı koyuyoruz tavukları kavuruyoruz içine biber liri doğrayıp ilave ediyoruz
salçamızı verip kavuruyoruz baharatları verdikten sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatıyoruz turşuları doğrayıp yıkıyoruz ilave ediyoruz yemeyi piştikten sonra tepsimize dokuyoruz 2inci tenceremize yağımızı koyup unumuzu kavuralım 1 çay kaşığı kara biber verdikten sonra sütle beşamel sosumuzu acıyoruz ve sosumuzu tavukların üstüne gezdiriyoruz
kaşar peynirimizi rendeledikten sonra üstüne gezdiriyoruz 170 derece 35 dakika fırınlayıp servis ediyoruz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

PIRATİK SARAY YAHNİSİ TARİFİ

PIRATİK SARAY YAHNİSİ TARİFİ
MALZEMELER
500 gr süt dana SI eti
3 yemek kaşığı tere yağ
5 diş sarımsak...
2 adet domates
2 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı domates salçası
300 gr arpacık soğan
2 adet patates
1 tatlı kasığı un
1 tatlı kaşığı tuz karabiber pul biber

yapılışı

etleri kuş başı doğruyoruz yağla beraber tencerede kavuruyoruz etleri kavrulurken kara biber ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
etleriz iyice kavrulduk tan sonra soğanlarımızı ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz sarımsakları ilave ediyoruz salçayı ve baharatları
verdikten sonra unumuzu veriyoruz suyumuzu ilave ediyoruz ve dolmalık biberli doğrayıp ilave ediyoruz yemeyiniz kaynamaya devam ediyor
ve patatesleri parmak doğrayıp 1yemeyimize ilave ediyoruz 10 dakika kaynadıktan sonra doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz
5 dakika piştikten sonra servis ediyoruz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

GECE GÜNDUZ YEMEYİ TARİFİ

GECE GÜNDUZ YEMEYİ TARİFİ
MALZEMELER
3 adet bostan patlıcan
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
500 gr dana kuşbaşı et ...
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pul biber

yapılışı

patlıcanları közleyip soyuyoruz yağla kavuruyoruz 1 adet kırmızı biberle hazırladıktan sonra ocağımıza 2 tane tencere
koyuyoruz etleri ayrı ayrı koyup kavuruyoruz soğanları ve sarımsakları doğrayıp tavuk ve etlerimize pay ediyoruz kara
biber defne yaprağını pay ediyoruz tavuğumuza ayrı kırmızı etlerimize ayrı baharat ve salçayı verdikten sonra sıcak suyu
veriyoruz domates biberleri verip suyunu Çekene kadar kaynatıyoruz tuzu ilave edip altını kapatıyoruz servis tabağına ortasına
patlıcan sosumuzu koyuyoruz kenarına kırmızı etleri servis edelim diğer yanına beyaz etleri koyup servis ediyoruz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIYMALI TEPSİ BOREYİ TARİFİ

KIYMALI TEPSİ BOREYİ TARİFİ
MALZEMELER
YARIM kilo hazır yufka
1 bardak süt
2 yumurta ...
3 baş soğan
6 çorba kaşığı sade yağ
1 demet maydanoz
250 gr. kıyma
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 kaşık dolmalık fıstık
2 kaşık kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber

Rendelenmiş olan soğanlar bir tencerede biraz yağ ile hafif SARIRINCAYA kadar kavrulup buna fıstık ve üzümler de katılıp fıstıkların rengi dönene kadar devam edilir. Sonra kıyma katılarak 10 dakika kadar kavrulup ince kıyılmış maydanozlar ve tuz ile biber de katılır ve 5 dakika daha kavrulup tencere ateşten alınır. Diğer tarafta bir kapta kalan 5 kaşık yağ eritilir ve bunun içine yumurta ve süt de katılarak birbirlerine iyice yedirilip bir tarafa konur. Böreğin yapılacağı tepsinin dibi biraz zeytinyağı ile hafif yağlanıp üzerine sağlam bir yufka yayılarak kenarları tepsiden taşırılır. Bunun üzerine kaşıkla biraz yumurtalı yağ bulamacından gezdirilip yayılır ve bir yaprak daha yufka konarak onun da üzeri yağlanır. Eğer elde parça halinde yufkalar falan varsa bunlar da arada yerleştirilir. Eldeki yaprakların yarısı olduysa bunun üzerine hazırlanmış olan kıymalı soğanlı iç EŞİT olarak yayılır ve üzeri gene yufka ile kapatılıp yumurtalı yağ ile sıvanır. Eldeki yufkalar bitince, en alttaki tepsiden taşan yufka kısımları üste katlanarak bir bohça gibi kapatılır. Bundan sonra tepsi 170 derece 45 dakika fırınlayalım piştikten sonra servis edelim süsleyelim EDELİM AFİYETLER OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIYMALI ÇITIR BÖREK TARİFİ

KIYMALI ÇITIR BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
4 yufka
Üzeri için galeta unu
iç malzemeleri:...
1 büyük soğan
250 gr. kıyma
1 su bardağı ceviz
tuz kimyon karabiber
sıvıyağ
Harcı:
2 yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
soğan ve kıymayı az sıvıyağda kavuruyoruz. Daha sonra baharatlarını katıp biraz ılıyınca ufalanmış cevizi de ekliyoruz. Cevizler toz halinde olmamalı.
Yufkaları 8 eşit parçaya bölüyoruz Her parçayı harcımızla ıslattıktan sonra iç malzemesinden koyup gevşek bir sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Daha sonra önce tekrar harcın içine batırıp ardından galeta ununa buluyoruz ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz yada tavada kızartsak daha güzel olur Bu böreği bir gece evvel hazırlayıp buzdolabında bekletmeniz de mümkün. Afiyet olsun...

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DİYET TAVUK KÖFTESİ

DİYET TAVUK KÖFTESİ
MALZEMELER
500 GR TAVUK KIYMASI
1 ADET YUMURTA
3 DİYET EKMEK DİLİMİ...
1TUTAM MAYDANOZ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER KİMYON
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

TUM MAZEMEYİ KARIŞTIRIP EKMEYİ ISLATIP KATIYORUZ
İYİCE YOĞRULDUKTAN SONRA ŞEKİL VERİP IZGARADA PİŞİRİYORUZ
VEYA 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞLA TAVADA PİŞİREBİLİRİZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar